На гвалтівника 8-річної дівчинки та її матір зареєстровані кримінальні провадження

На гвалтівника 8-річної дівчинки та її матір зареєстровані кримінальні провадження

Черкаська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зґвалтування 8-річної дитини на території Черкаського району. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Встановлено, що матір потерпілої дівчинки не виконувала передбачуваних законом обов’язків по догляду за малолітньою донькою, а в день зґвалтування останньої, своїми умисними діями не забезпечила доньці безпечних умов перебування вдома. Не захистила дитину, не попередила неправомірних посягань, знущань, яких зазнала потерпіла.

Враховуючи викладене, Черкаська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом злісного невиконання матір’ю встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України.

Встановлено, що відповідальними службовими особами не вжито необхідних заходів з метою попередження неправомірних дій щодо дитини, що свідчить про неналежне виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них.

За вказаним фактом Черкаською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Розслідування вказаних вище кримінальних проваджень перебуває на постійному контролі Черкаської місцевої прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x