У Шполі започаткували танцювальний фестиваль

У Шполі започаткували танцювальний фестиваль

Шпола перетворюється на танцювальне місто – там заснували міський фестиваль хореографічного мистецтва «ELIT-DANCE 2016». Старт танцювальному фесту дали в суботу, приурочивши його до Дня міста. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Про все».
Цього року географічному центру України виповнилося 422 роки. Хоч дата і не кругла, але іменини згуртували всіх шполян та гостей міста, а розваг вистачало як для дорослих, так і для малих.

У Шполі започаткували танцювальний фестиваль

Чимало людей відпочивало у дитячому парку, де проходили веселі конкурси для найменших шполян.
Любителі ж спорту зібралися на шполянському стадіоні – там тривав футбольний відкритий турнір на кубок міського голови.
Головне ж дійство відбувалося на центральній площі міста – тут шполян дивували танцювальні колективи зі Шполи, Умані, Ватутіного, Городища та Золотоноші. Загалом – до десятка гуртів, кожен з яких показував по кілька яскравих номерів.
– Упродовж останніх років День міста у Шполі взагалі не відзначали. Та цьогоріч ми вирішили, що така подія заслуговує на увагу й шполяни повинні пам’ятати про День народження рідного міста, – зазначає міський голова Шполи Сергій Кравченко. – І саме до цього Дня ми вирішили приурочити танцювальний фестиваль. Сподіваюся, він сподобається містянам і стане традиційним. А згодом, можливо, стане і всеукраїнським.
Цікаво, що на першому фестивалі не визначали переможців.

У Шполі започаткували танцювальний фестиваль

– Ми хотіли, щоб цього разу переможцями відчули себе всі без винятку команди. Тому медалі учасників «ELIT-DANCE 2016» отримали всі танцівники, – уточнює міський голова.
Хоч для Шполи це і перший фестиваль, але організований він на високому рівні – так про «Еліт-данс» відгукуються уманські танцівники із гурту «Дружки-подружки».
– Колись в Умані ми також заснували власний фестиваль, і сьогодні він вже відомий серед танцюристів – до нас приїздить близько 50 колективів. Тому стовідсотково можна сказати, що з часом шполянський фестиваль теж здобуде популярність, – переконана керівниця уманського колективу Вікторія Глобчак. – Щиро бажаю «Еліт-данс» процвітання.
Подивитися на танцюристів прийшли не лише містяни. Родина Пономаренків мешкає у селі неподалік Шполи, але в суботу, відклавши всі справи, приїхала до райцентру.
– Ми спеціально приїхали на це свято, ще й онучку з собою взяли, – каже Філіп Пономаренко. – Подивилися, як тут танцюють, і вирішили теж віддати внучку до танцювального гуртка.
Припало свято до душі і самим містянам.

У Шполі започаткували танцювальний фестиваль

– Такого свята на День міста нам не вистачало, – ділиться враженнями жителька Шполи Галина Іванівна. – Це можливість не тільки подивитися цікаву святкову програму, а й побачити друзів та родичів. Сподіваюся, що наступного року буде таке ж гарне святкування.
Родзинкою свята також стало частування містян. Як водиться на іменини, шполян пригощали святковими короваями. Їх спеціально до 422 річниці випекли шполянські кулінари, сформувавши з короваїв великий напис – «Шпола». Величезні та смачні короваї розібрали буквально за лічені хвилини, тим більше, що свіжою здобою містян пригощав власноруч міський голова.

– Мені було приємно, коли люди говорили, що хочуть отримати коровай саме від мера, – посміхається Сергій Кравченко.
Також цьогоріч у Шполі окрім танцювальної заснували ще й вітальну традицію – відзначати нагородами шполян, які мають визначні заслуги перед містом.
Так, за ініціативи міського голови, вперше відзначено кращих голів вуличних комітетів. Серед нагороджених – Ганна Метліцька. Комітет вона очолює вже 20 років. За цей час, говорить жінка, голів комітетів у місті ніколи не відзначали на такому рівні.

– Нагороду отримувати дуже приємно. Втішно, що люди побачили та оцінили наші старання, – говорить жінка.
Серед інших номінацій – «Громадські діячі року», «Кращі керівники року», та «Меценати року». В останній номінації, зокрема, відзначено депутата Черкаської облради, керівника Лебединського насіннєвого заводу Анатолія Ткаченка. Містянам він добре відомий, як людина, яка завжди допомагає Шполі, зокрема, за його ініціативи нещодавно було відремонтовано вулицю Лебединську.
Завершилося ж святкування Дня народження Шполи виступом відомого черкаського гурту «Ефект Метелика» та святковою дискотекою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x