Дохід дітей, які зареєстровані, але не проживають в помешканні з батьками, ніякого відношення до обчислення субсидії не має

«Субсидія оформлюється на фактичних, а не на всіх зареєстрованих мешканців житла. Їхній дохід ніякого відношення до обчислення субсидії не має», – інформує заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Валентина Литвинович.

Що робити в цьому випадку мешканцю квартири при оформленні субсидії?

1. В Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з ним. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають».

2. Разом із Декларацією подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі.

3. Надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці), (довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

Відповідно до Заяви Управління соціального захисту направить в помешкання цього заявника державного соціального інспектора для перевірки та складання акту для наступного його розглуду на Комісії, яка приймає рішення: призначити субсидію на встановлену нею кількість реально проживаючих осіб.

Рішення Комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. Тобто послуги нараховуються на реальних мешканців. І доходи для обрахунку субсидії також беруться виходячи з кількості фактично проживаючих осіб із числа зареєстрованих мешканців житла.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x