Чому хочеться їсти, коли ми ситі?

Чому хочеться їсти, коли ми ситі?

Буває так, що ввечері, коли відпочиваємо перед телевізором, виникає бажання з’їсти щось смачненьке, хоча голоду особливо не відчуваємо. І хоч давно відомо, що вечірні «перекуси» можуть призвести но надмірної ваги та розладу роботи шлунково-кишкового тракту, зі спокусою щось пожувати боротися важко. Чому ж нам хочеться їсти, коли ми ситі?

Навіювання
У деяких випадках бажання перекусити пізно ввечері легко пояснити силою реклами. Коли на екрані спостерігаємо різну смакоту, природньо, що виникає почуття апетиту.
У такій ситуації просто не дивіться рекламу.

Нудьга, неспокій, безсоння
Деякі люди їдять, щоб «відключити» свій мозок. Важливо визнати, що вам нудно або неспокійно, а потім зробити усвідомлений вибір: щоб не їсти зай­вого, займіться чимось цікавим: почитайте книгу, помалюйте, поговоріть із кимось по телефону. Так ми відволічемося від навязливого псевдоголоду і розвіємо турботи, які навалилися на нас протягом дня. Якщо ж вам важко заснути, спробуйте пити на ніч чай із м\’ятою або валеріаною (обидві трави допоможуть розслабитися й заснути).

Харчовий дисбаланс
Якщо організм не отримує збалансованого харчування, якщо вживаєте занадто багато вуглеводів протягом дня і не отримуєте достатньої кількості здорових жирів, рівень цукру в крові впаде, що призведе до відчуття голоду ввечері.

Смуток
Іноді душевну порожнечу людина намагається заповнити їжею. Але такий спосіб ніколи не допомагає. Замість цього варто запалити свічки, заварити ароматний чай і ввімкнути приємну музику. Якщо сильно хочеться, можна навіть поплакати. А ще краще запросити друга, щоб він приїхав і втішив вас (а може, йому навіть удасться підняти вам настрій).

Самоконтроль
Якщо все, що людина дозволяє собі з\’їсти протягом дня, – це капуста й морква (або, що ще гірше, людина голодує), то ввечері існує велика ймовірність «зірватися» і наїстися. Харчування має бути регулярним і збалансованим. Дозволяйте собі час від часу невеликі поблажки. З’їжте тістечко вдень, щоб не їсти його посеред ночі.

Відкладання
Іноді людині не подобається те, чим вона займається (вчить щось або працює), і тоді можна знайти мільйон причин для того, щоб відволіктися, в тому числі й сходити на кухню перекусити. Запитайте себе, може, ви не хочете цим займатися? Тоді відпочиньте і переключіть увагу на щось більш цікаве, а потім поверніться до роботи з новими силами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x