На Черкащині під особливою охороною поліції – понад 5 тисяч квартир

На Черкащині під особливою охороною поліції –  понад 5 тисяч квартир

За словами представників Поліції охорони Черкащини, останнім часом значно збільшилась кількість проникнень в житло мешканців області з метою пограбування. Тож, не дивно, що багато хто з черкащан почали звертатися до правоохоронців з проханням взяти їхню квартиру чи будинок під особливу опіку. Наскільки такі дії є ефективними, і в що це обходиться людям, готовим платити за додаткові гарантії безпеки, власному кореспонденту «Нової Доби» розповів заступник начальника управління Поліції охорони підполковник поліції Сергій Миколайович Щербина.

– На сьогоднішній день значно збільшилася кількість громадян, які потребують охорони. Якщо раніше до нас у місяць зверталися чоловік двадцять, то сьогодні ця цифра досягає 120. Загалом же по області ми охороняємо більше 5 з половиною тисяч квартир.
За словами правоохоронця така послуга коштує не надто дорого. В середньому власник звичайної двокімнатної квартири за місяць сплачує до 150 гривень. Щоправда спочатку доведеться придбати спеціальне обладнання, вартість якого разом з установленням може сягати 5 тисяч гривень.
– Крім того, ми останнім часом влаштовуємо акції, під час яких суми зменшуються. Скажімо, зараз ми проводимо акцію «Квартира під охорону». З 15 по 30 вересня надається 50-відстокова знижка на вартість монтажних і пусконалагоджувальних робіт.

За словами поліцейських, ефективність їхньої роботи надзвичайно висока. Свідченням цього є хоча б той факт, що протягом усього часу, в жодну з квартир, які вони охороняють, злодіям проникнути не вдалося.
– В разі спроби зловмисників проникнути на квартиру на пульт централізованого спостереження приходить сигнал тривоги, оператори передають його групі затримання і вона протягом 2-3 хвилин прибуває на місце злочину. Бували випадки, коли злодії, зламували вікно чи двері, але почувши звук сигналу, розуміли, що в них просто немає часу на те, щоб щось взяти, тікали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x