Жовнине відзначило 900-річчя

Жовнине відзначило 900-річчя

Погодьтеся, далеко не кожне село (та навіть і місто) може похизуватися 900-літньою історією. А от село Жовнине, що на Чорнобаївщині, може. Свій День народження населений пункт відсвяткував минулими вихідними. Попри невелику кількість населення і скромний місцевий бюджет, біля Будинку культури було людно, панувала урочиста і радісна атмосфера.

Головною подією дня стало відкриття пам’ятного знаку до 900-літнього ювілею Жовниного. Над макетом працювали фахові геральдисти і художники, кошти на виготовлення історичної та мистецької пам’ятки надали районна влада й місцеві спонсори.
Над підготовкою свята півтора місяця трудився місцевий оргкомітет, який дбав про виготовлення знака, запрошення гостей, проведення концерту. Робота над оформленням пам’ятника тривала навіть в останній день свята, яке, врешті, вдалося на славу.

– Твердо вірю, що народ, який знає й поважає свою історію, має славне майбутнє. Вдячний за таку високу явку жителям села і людям, які приїхали на свою малу Батьківщину здалека, щоби відвідати і вшанувати свої рідні місця, – підсумував свою промову голова села Анатолій Озівський, привітавши громаду з річницею Жовниного і подякувавши кожному, хто доклав зусиль для проведення свята.
Привітати громаду села приїхав і голова районної ради Григорій Зінченко:
– Жовнине – це єдине село в районі, історія якого сягає часів Київської Русі, яке має точний рік народження. Жовнинська громада – це міцна велика родина, гордість Чорнобаївського району. Вам притаманні працьовитість і сумлінність, відповідальність і добра воля. Тож бережіть славні традиції, бережіть своє село, – зазначив чиновник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x