З ідеальними дорогами, але без газу

З ідеальними дорогами, але без газу

У селі Жовнине нині проживає 715 осіб. Діють навчально-виховний комплекс, фельдшерсько-акушерський пункт, Будинок культури (при ньому – бібліотека), сільська рада, Храм апостолів Петра і Павла.
Потребу об’єднуватися з іншими громадами у Жовниному сприймають непросто. Селянам не хочеться навіть думати про те, що доведеться пожертвувати певним діючим закладом інфраструктури, діяльність якого вони дбайливо підтримували стільки років.

– Як ми можемо з кимось об’єднуватися, якщо у нас працює вся інфраструктура? На зарплати бюджету вистачає. Цього року були закладені 100 тисяч гривень на ремонт доріг, і зараз у нас вони в ідеальному стані, – зазначає сільський голова Анатолій Озівський.
Міцно стоїть на ногах у Жовниному і навчально-виховний комплекс. Адміністрації освітнього закладу за останні роки вдалося поремонтувати спортзал, коридори, замінити вікна у навчальних кабінетах – а це 18 метало­пластикових вікон.

Попри успіхи, в селі роками зберігається найбільша проблема – відсутність газового постачання. Прокласти газопровід до віддаленого села завжди було непростою задачею. А за останній рік сюди перестав поступати навіть скраплений газ у балонах.
– Люди їздять на заправки, шукають, а це дуже незручно. І ціна – 11 гривень за кілограм. Електроенергія теж дорожчає. І чим за таких умов людям у селі топити й світити? – зазначає голова села.
Особливо важко добувати тепло пенсіонерам – з огляду на проблеми зі здоров’ям та матеріальні труднощі. А люди похилого віку, між іншим, становлять практично половину населення села.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x