Митрополит Софроній відзначив 74-й день народження

Митрополит Софроній відзначив 74-й день народження

Велике християнське свято Стрітення Господнього для черкаських Вірин щороку збігається з Днем народження архіпастиря землі Черкаської – Високопреосвященнішого Митрополита Софронія.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської єпархії УПЦ

Вже традиційно у цей день до кафедрального собору прийшли багато почесних гостей і простих вірян, представники духовенства, громадськості, керівники, щоби висловити слова вдячності Владиці Софронію за його величезний особистий внесок у розбудову православної духовності на Черкащині, відродження православних святинь, масштабне церковне будівництво. Уся сучасні історія Черкаської єпархії нерозривно пов\’язана саме з ім\’ям Високопреосвященнішого Владики Софронія, який надихає єпархіальне життя на нові звершення у славу нашої Матері-Церкви.

Митрополит Софроній відзначив 74-й день народження

У кафедральному Михайло-Архангельському соборі відбулася святкова Божественна літургія, яку очолив сам іменинник. Разом з Владикою служили клірики з різних благочинь. Зі словом на свято Стрітення Господнього до присутніх звернувся благочинний Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук.

Вже по завершенні Божественної літургії Владика приймав щирі поздоровлення: спочатку від священиків кафедрального собору, численних парафіян, а вже потім, у своєму робочому кабінеті, від високих гостей, представників влади, військових, інтелігенції, широкої громадськості. Від імені голови Черкаської обласної держадміністрації й обласної Ради Владику привітав заступник голови облради Василь Петрович Касян.

У свою чергу, Владика подякував усім гостям за добрі побажання і висловив впевненість, що лише за умови миру, злагоди, взаєморозуміння єпархія зможе вийти на ще більш високий рівень служіння Богові й рідній українській державі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x