8 судових вироків про позбавлення волі невиконані – обласна прокуратура

8 судових вироків про позбавлення волі невиконані – обласна прокуратура

Органи прокуратури області провели перевірку стану виконання судових рішень про арешт або позбавлення волі особам, які на момент вступу вироку в законну силу не перебували під вартою через необрання такого запобіжного заходу на стадії досудового слідства та судового розгляду за 2015 рік та 8 місяців 2016 року. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Зазначимо, що відповідно до кримінального процесуального законодавства вирок суду, який набрав законної сили, обов’язковий для виконання для усіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

Однак перевірками встановлено, що незважаючи на вжиті заходи, у діяльності органів національної поліції області продовжують мати місце порушення вимог ст.ст. 533, 534 КПК України, ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію», ст. 6 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», невиконаними залишаються 8 вироків судів стосовно 8 осіб, засуджених судами області до покарань у виді позбавлення волі.

З метою усунення виявлених порушень в роботі відділів поліції, органами прокуратури області внесено акти прокурорського реагування, які на цей час перебувають на розгляді, та зареєстровано 3 кримінальні провадження за фактами неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами органів національної поліції в області.

Досудове розслідування у зазначених вище кримінальних провадженнях триває.

Робота на вказаному напрямі перебуває на контролі прокуратури області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x