Нахабних крадіїв затримали на гарячому на Городищині

Нахабних крадіїв затримали на гарячому на Городищині

Цього літа відбулися зухвалі крадіжки кабелів живлення, які давали електроенергію вежам мобільного зв’язку. Зокрема на Городищині спочатку був знеструмлений ретранслятор у с. Валява, згодом у с. Хлистунівка. Тамтешні жителі або зовсім залишилися без мобільного зв’язку, або якість сигналу стала вкрай поганою. Злодіїв привабили спеціальні електокабелі, адже вони не просто мідні, а ще й мають захисну мідну оболонку. Здавши таке добро на металобрухт, злодюги отримували до 2 тис грн прибутку, у той час коли збитків завдавали на десятки тисяч.

Затримати їх було складно, адже власники ретрансляторів дізнавалися про крадіжку аж наступного дня, тож заява в поліцію надходила запізно. Вежі знаходяться за межами населених пунктів, тож і свідків не було. Після звернення поліції до власників веж мобільного зв’язку, ті встановили додаткове обладнання, яке миттєво сигналізує про пошкодження кабелю. Невдовзі це дозволило затримати крадіїв на гарячому.
– 10 вересня о 3.45 годині ночі ми отримали сигнал про крадіжку кабелю з вежі мобільного зв’язку у с. Калинівка, – розповів начальник Городищенського відділення поліції Віталій Баклицький. – Негайно на місце події вирушила оперативна група. Оскільки на початку літа в с. Орловець було встановлено 8 камер зовнішнього спостереження, ми звернулися до дільничного інспектора, щоб він негайно переглянув відеозапис, аби знати, хто проїздив недавнім часом. Виявилося, що в цьому напрямку промчали три автомобілі. Це вже була важлива зачіпка і ми могли приблизно орієнтуватися, що нас чекає. На місці події оперативна група була вже через 15 хвилин після отримання сигналу. На місці злочину були затримані 3 особи. Вони намагалися утекти, проте були блоковані. Виявилося, що самі вони з Черкас, добре розуміються на радіотехніці, тож знали з якого боку підступити до вежі, як зрізати кабель, щоб не ударило струмом. Під час оперативно-слідчих дій було встановлено, що ці особи причетні до 20 подібних крадіжок в різних районах області. Нині ведеться слідство.

Стосовно згаданих камер відеоспостереження, то цього року ще 3 камери були встановлені у Буді-Орловецькій, у Хлистунівці 7 і в Старосіллі 6. Ця техніка дозволяє автоматично фіксувати події навіть уночі. Правоохоронці вдячні сільським громадам, що подбали про сучасне технічне оснащення. Адже де є камери відеоспостереження, там значно знизилася кількість правопорушень. Найближчим часом камери відеонагляду мають з’явитися у Млієві та Городищі.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x