Анастасія Погорельська: «Краще випробувати банджі-джампінг, аніж скуштувати комах»

Анастасія Погорельська: «Краще випробувати банджі-джампінг, аніж скуштувати комах»

Завзята оптимістка Анастасія Погорельська очолює парламент у загальноосвітній школі №7. Завдяки її невичерпній енергії та активності, школа за останні роки славиться своїми благодійними концертами та медійними досягненнями. Детальніше про президентство Анастасія розповіла кореспонденту «Нової Доби».

– Анастасіє, наша рубрика має назву «Сніданок з президентом». А отже, розкажи, чому ти надаєш перевагу на сніданок?
– Обожнюю вівсянку з яблуками та корицею. Вона неначе дає позитивний заряд на весь день!
– Як ти стала шкільним президентом?
– Коли я була в 9 класі, діючий президент школи складав свої повноваження. Педагог-організатор, класний керівник та мої однокласники запевняли мене подати свою кандидатуру на вибори і я вирішила спробувати. Кандидатів було лише троє, але боротьба між нами була досить запеклою. Перемогу у виборах все ж таки здобула я. Ось уже другий рік я президент нашої школи.

– Якою була твоя передвиборча кампанія?
– Насамперед я хотіла відновити нашу шкільну газету і випускати її щомісячно. Була мета влаштовувати благодійні заходи та концерти. А також звертати більше уваги на спортивне життя школи.
– Які заходи зараз організовуєш у школі? Чи вдалося тобі втілити в життя задумане?
– Так, мені вдалося втілити у життя свою передвиборчу кампанію. Ми не просто відновили шкільну газету, а вона стала лауреатом у Міжнародному конкурсі шкільних медіа. Зараз триває активна благодійна діяльність. Це і концерти для воїнів АТО, також ми збирали гроші на лікування учня молодших класів нашої школи. Нині допомагаємо й учням інших шкіл. Нещодавно дівчинці зі школи №36. На Новий рік плануємо влаштувати новорічний флешмоб. Задум з\’явився давно і ми нарешті втілимо його у життя.

– Якими якостями повинен володіти справжній президент?
– Найперше – це бути впевненим у собі. Якщо ти віриш у себе, то й люди у тебе повірять. Звісно, вміння красиво говорити, давати людям надію не лише на словах, але і в діях. Також цілеспрямованість. Є таке висловлювання, яке мені до душі: «Якщо у тебе є ціль, яку можна виконати за тиждень, то це не ціль, а лише план на тиждень».
– Чи вплинуло на тебе президентство?
– Неодмінно. Стала значущою людиною в школі. Зі мною всі радяться, а я завжди готова допомагати. Більше не соромлюсь виступів перед великою аудиторією. Загалом, президентство зробило мене енергійною та креативною. У мені відкрився той потенціал, про який раніше й не знала.

– Який відомий політик є для тебе прикладом?
– Маргарет Тетчер, без сумнівів. Її політична кар\’єра була тернистою, складною. Новаторство та реформативний характер її дій спочатку не признавали. Лише згодом зрозуміли, наскільки ця жінка була віддана країні.
– Якби мала б годину аудієнції з Президентом України, про що б розмовляли?
– Я учениця, у майбутньому студентка, тож звісно про освіту. Освіта в нас неправильно побудована ще з самого початку. На мою думку, потрібно не лише ввести профільну систему, а й 12-річний термін навчання, щоб діти свідомо приймали рішення про своє майбутнє.

– Чи маєш ти хобі? Яке воно?
– В\’язати. Маю в колекції одяг для ляльок, різноманітні шапочки, а зараз я в\’яжу собі плед.
– Який твій улюблений книжковий герой дитинства?
– Незнайко. Перечитала всі книги: «Незнайко на місяці», «Незнайка у сонячному місті». Хоч він і бешкетник, але такий кмітливий, веселий та милий.

– Які книги і фільми тебе надихають?
– Книги Агати Крісті й Артура Конан Дойля. А різдвяна серія «Шерлока Холмса» завжди нагадує, що в житті все потрібно робити обдумано та поступово.
– Кажуть, що в житті потрібно спробувати все, але чи є речі, які б ти ніколи не спробувала?
– Делікатеси Далекого Сходу – сороконіжки, павучки, личинки. Краще здійснити якийсь ризикований вчинок: стрибнути з банджі-джампінгом (стрибок з моста на мотузці) чи з парашутом, але ні за що не спробувати тих делікатесів.

– Яка твоя головна мета у житті?
– Стати людиною, яка ні в чому собі не відмовляє. Ні, це не означає вілла за мільйон та сотня машин, міра повинна бути у всьому. Просто бути забезпеченою, мати міцну сім\’ю, де панує рівність та взаємоповага.
– Що ти б побажала майбутнім кандидатам у президенти школи?
– Обов\’язково – невичерпного натхнення, яке буде допомагати та креативних ідей, які будуть «запалювати» в душах дітей бажання до активності та змін!

Інтерв\’ю підготувала Катерина Іванова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x