До кінця вересня в області буде прохолодно та без істотних опадів

До кінця вересня в області буде прохолодно та без істотних опадів

До кінця вересня в області переважатиме прохолодна без істотних опадів погода. Температура повітря вночі 2-8º, вдень 10-16º. У нічні та ранкові години в понижених формах рельєфу в окремі дні існує ймовірність виникнення заморозків інтенсивністю 0-3º. Місцями невеликі дощі можливі лише 22-23 та 26-27 вересня, повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Загалом погода останніми днями в Україні відзначилася своїм різноманіттям. Якщо на північному сході та в центрі спостерігались перші заморозки інтенсивністю -1-4° (на Черкащині -0,4°), на півдні та південному сході спостерігалися дощі кількістю від 1 до 114 мм, найбільше – в Одесі. Такі погодні умови, зокрема заморозки, передчасно припинили вегетацію та могли завдати пошкоджень овочевим (огірки, помідори, перець, баклажани) та баштанним культурам, які вважаються нестійкими до заморозків. Одночасно, дощі кількістю від 15 мм припинили ґрунтову засуху лише на 20% території України, а на площах, де їх випало більше місячної норми, паралізували життєдіяльність населення.

Втім, дощі оминули Черкащину. Катаклізмів не було, але ж сіяти треба, а грунт сухий та сильно зцементований. Однак, із похолоданням грунт охолов. Його середня температура на глибині 10 см становить 15-17°, проти 22-24° в попередній період і відповідає звичайним для цього періоду значенням, зауважив Віталій Постригань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x