На Драбівщині відзначили річницю визволення району

На Драбівщині відзначили річницю визволення району

22 вересня — надзвичайно особливий день для жителів краю: 73 роки тому смт Драбів і населені пункти району звільнено від нацистських загарбників. І вже стало доброю традицією саме в ці погожі осінні дні проводити святкову зустріч у широкому колі громади та гостей Драбова і вшановувати визволителів. Оскільки не старіє, не зникає пам’ять про ті тривожні літа. Вона нагадує нам застиглим у суворому монументі бійцем, свідком грізних років і переможних боїв, пильно дивиться у залах музеїв, відгукується зі сторінок книг, її, – мужню і величну, – народ передає із уст в уста, від покоління до покоління.

Урочистою ходою драбів’яни пройшли селищем до братської могили, де було проведено мітинг. Зібралися на нього ветерани війни та праці, учасники АТО, жителі селища, учні навчальних закладів, депутати місцевих рад, керівники органів місцевого самоврядування, установ, служб району з трудовими колективами, представники первинних ветеранських організацій району, численні гості. Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.

Пам’ять воїнів, загиблих під час бойових операцій з визволення Драбівщини від нацистських загарбників, вшанували хвилиною мовчання. Настоятель Свято-Михайлівського храму, протоієрей Дмитро Івануса провів поминальну панахиду.

Представники установ та організацій району та жителі селища поклали квіти до підніжжя монумента.

У рамках проведення урочистих заходів всі бажаючі мали змогу переглянути документальний фільм, оглянути експозицію у Драбівському краєзнавчому музеї та ознайомитися із тематичною виставкою літератури і фотоматеріалів у бібліотечних закладах.

До святкування 73-ї річниці визволення Драбівщини від нацистів долучилися і гості: ветерани Смілянського району та міста Сміли, голова Монастирищенської районної організації ветеранів Марія Завірюха, які прибули на спільний семінар голів первинних ветеранських організацій. Обмінюючись досвідом роботи, вони відвідали православний будинок для літніх людей, заснований у честь преподобномучениці Рафаїли Чигиринської.

На семінарі завідувачка сектору в справах сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Юлія Криворот презентувала традиційний районний автопробіг «Уклін тобі, земле Героїв»; директор Нехайківського НВК «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – ДНЗ ім. Двічі Героя Радянського Союзу І.Н. Степаненка» Надія Кузьменко розповіла про взаємодію навчального закладу та ради ветеранів у формуванні патріотичної свідомості школярів.

Окрім того, організатор дозвіллєвої діяльності відділення соціально-побутової адаптації людей похилого віку Галина Обрусна проінформувала про роль громадських організацій у національно-патріотичному вихованні молоді; голова районної ради Володимир Дзега поділився досвідом роботи краєзнавців. Про роботу Смілянської міської ветеранської організації розповів її голова Микола Якушенко.

На завершення вихованці Будинку дитячої творчості та учасники художніх самодіяльних колективів відділення соціально-побутової адаптації людей похилого віку представили невелику концертну програму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x