Внесок черкаського бізнесу в обороноздатність країни становив майже 54,2 млн грн

Внесок черкаського бізнесу в обороноздатність країни становив майже 54,2 млн грн

Протягом січня – серпня 2016 року суб’єкти господарювання спрямували на підтримку української армії майже 54,2 млн грн військового збору. Сплачена сума на 10,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. «Окрім цього, за три тижні вересня 2016 року надійшло майже 4 млн грн військового збору», – повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк.
Нагадуємо, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Зокрема, військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов\’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.
Ставка збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x