Селище Чорнобай відзначило 360-ту річницю

Селище Чорнобай відзначило 360-ту річницю

У суботу, 24 вересня, селище Чорнобай відсвяткувало 360-річчя з дня свого народження. Зранку друзі й соратники Григорія Злидаря та любителі футболу вшанували світлу пам’ять колишнього багаторічного голови селищної ради турніром на його честь. А ввечері всією громадою відзначили іменини рідного Чорнобаю.

Селище Чорнобай відзначило 360-ту річницю

Пам’ять багаторічного очільника громади Григорія Злидаря вшанували турнір з футболу на його честь
Цьогорічний турнір, започаткований за ініціативи депутатського корпусу та виконавчого комітету селищної ради, родини Злидарів і Почесного голови Асоціації „Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району” Петра Душейка, зібрав 3 команди.
На урочистому відкритті багато щирих, теплих слів прозвучало на адресу Григорія Григоровича Злидаря – чуйної, мудрої людини, яка все життя жила турботами громади. Від імені родини за вшанування пам’яті про батька подякував син Тарас. А право першого удару по м’ячу надали онуку Гриші.
У результаті запеклих змагань переможцями стали футболісти команди „Савенці” (Оржицький район, капітан Андрій Гроза).
ІІ місце виборов „Сладосвіт” (Чорнобай, капітан Валентин Шевченко), ІІІ місце дісталося „Білоусівці” (Драбівський район, капітан Олександр Кулик).
Кращим захисником турніру визнаний Євген Нікітенко („Сладосвіт”), нападником – Ігор Блоха („Білоусівка”), кращим воротарем – Роман Ливадний („Савенці”).
Команди-учасниці отримали грамоти, медалі відповідних ступенів та грошові винагороди від спонсора турніру Петра Душейка.

Селище Чорнобай відзначило 360-ту річницю

Іменини селища святкували всією громадою
А ввечері День селища продовжився в парковій зоні біля районного Будинку культури. Тут на жителів та гостей райцентру чекали безпрограшна лотерея, квіткова композиція з нагоди ювілею. Потурбувалися організатори заходу і про малечу – для них великою приємністю стали різноманітні атракціони та батути.
Та, мабуть, найбільш людним стало пригощання „депутатською” кашею і варениками. Кожен селищний куток презентував свої кулінарні витвори, дивуючи вишуканістю подачі та різноманіттям начиння. Не менше охочих зібралося скуштувати ювілейний торт, який вразив не лише розміром, а й неперевершеним смаком.
Сама ж ювілейна програма розпочалася зі святкових вітань селищного голови Алли Мірошниченко та почесних гостей і спонсорів свята.
Родзинкою урочистостей став парад близнюків, двійнят та трійнят, які за свою дитячу безпосередність отримали цінні подарунки від селищного голови. Гарною традицією стало також відзначення наймолодшого жителя селища. Нею стала маленька Алевтина, яка народилася 19 вересня в родині Юлії та Володимира Білотілів.

Селище Чорнобай відзначило 360-ту річницю

Привітання та дарунки отримали „золоті” ювіляри подружнього життя – Григорій і Лідія Гученки, Володимир і Поліна Черевики, Микола і Віра Вирвикишки, Володимир і Ганна Литовченки, Василь і Віра Винники, Олексій і Ганна Шмиги, Григорій та Олександра Вирвикишки.
Прекрасним родинним вальсом порадувало подружжя Корчанів, які нещодавно поєднали свої долі, а перед урочистостями виконали почесну місію відкриття лавочки закоханих перед місцевим кінотеатром.

Селище Чорнобай відзначило 360-ту річницю

Цінними подарунки та аплодисментами вітали родину Чупрунів -переможців спортивно-розважальної програми „Найспортивніша сім’я селища” (фото 5).
За традицією відзначено власників кращих об’єктів благоустрою. Переможцями конкурсу в номінаціях стали:
– „Краща вулиця”: вул. Сонячна.
– „Кращий багатоповерховий будинок”: будинок №103 по вул. Центральна.
– „Зразковий об’єкт торгівлі”: магазин „Мобілочка”, ПП Сергій Бондаренко.
– „Установа зразкового благоустрою”: Дошкільно-навчальний заклад „Вишенька”, завідувач Любов Слинько.
– „Зразкова садиба”: Станіслав і Людмила Передерії, вул. Гагаріна, 62 А; Анатолій і Світлана Руді, вул. Київська, 98; Михайло і Лариса Міняйли, вул. Гички, 15; Олександр та Ірина Піддубні, вул. Свободи, 126 (фото 9); Анатолій і Ніна Сидоренки, вул. Бурімська, 50; Олег і Людмила Тарасенки, вул. Комашка, 30; Григорій і Наталія Шепелі, Савківка, вул. Миру, 55.

Селище Чорнобай відзначило 360-ту річницю

Прекрасним доповненням урочистостям став ретро-концерт інструментального ансамблю „Водогрй”, відеовітання від селищних закладів, запальні виступи київського гурту „КоZаки” та дискотека за участі черкаських ді-джеїв.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x