Діти у безпеці: учні черкаської гімназії отримали електронні посвідчення

Діти у безпеці: учні черкаської гімназії отримали електронні посвідчення

У Черкаській гімназії № 9 урочисто презентували інновацію – електронно-аналітичний комплекс SMARSI. Це поки що перший впроваджений «пілотний» проект подібного зразка у Черкасах. Загалом такі системи нещодавно запрацювали у 122 українських школах у різних містах країни. Електронні паспорти учнів для першого «пілоту» було виготовлено за рахунок Черкаської міської ради, а саме обладнання надано в оренду фірмою, яка встановила електронну систему пропуску у гімназії, за 1 грн на рік. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Діти у безпеці: учні черкаської гімназії отримали електронні посвідчення Орієнтовна загальна вартість такого обладнання сягає близько120 тис грн в залежності від кількості учнів. Девʼята гімназія має 1400 учнів, тож вартість системи для черкащан становить близько 80 тис грн. Усі учні гімназії № 9 вже отримали персональні електронні посвідчення, які є багатофункціональними та захищеними від підробок.

Інформація про всіх учнів та співробітників навчального закладу наразі розміщується лише на так званому промисловому компʼютері, який є у власності навчального закладу та доступ до якого мають лише його працівники. Система роботи ресурсу схожа за принципом на банківську систему «Приват-24».

Встановлення електронно-аналітичного комплексу стало можливим у рамках цільової програми громадської організації «Безпека та іновації – навчальним закладам», яка впроваджується спільно з українською компанією SMARSI. Головна мета, яку переслідували всі, хто є причетним до цієї події – перш за все, убезпечити школярів від проникнення у навчальних заклад невідомих та небезпечних осіб та власне контроль за перебуванням у навчальному закладі самих учнів.

Електронно-аналітичний комплекс SMARSI має сигналізаційну систему та систему оперативного sms-інформування батьків дітей їхню відвідуваність школи, що зробить школярів більш організованими та відповідальними.

Система SMARSI обліковуватиме наявність відвідувачів закладу в автоматичному режимі. Незабаром після першої апробації на окремо заведеній на кожного учня сторінці можна буде побачити ще його успішність, а також розклад занять та домашні завдання.

– Проект ГО «Безпека та інновації – навчальним закладам» реалізує встановлення системи SMARSI у трьох навчальних закладах в усіх обласних центрах України. Коли дійшла черга до Черкас, було вирішено здійснити цей проект першочергово у вас, у гімназії № 9. Незабаром така система запрацює і в ЗОШ №28 та ще одній черкаській школі, яку ще мають визначити, – зауважив гість події, який безпосередньо доклав зусиль до кінцевого результату, Юрій Витомський. – Важливо, що у цьому було зацікавлене керівництво школи та батьківська громада. Я вітаю усіх з цією інновацією та бажаю, щоб вона працювала, перш за все, на благо наших дітей. А їхня безпека – це найважливіше для нас, батьків.

– Я впевнений, що ця система незабаром буде впроваджена в усіх школах нашого міста, – підкреслив секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький. – Сподіваюсь, що міські депутати усвідомлять важливість цієї справи та відповідно кошти на реалізацію подібних проектів в інших навчальних закладах нашого міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x