В Умані визначили найкращі фільм та пісню про рідне місто

В Умані визначили найкращі фільм та пісню про рідне місто

Напередодні найголовнішого свята Умані – 400-ї річниці першої писемної згадки про місто, Телекомпанія Умань за підтримки міського голови Олександра Цебрія та Уманської міської ради провела конкурс відеофільмів «Умань. 400 кадрів» та конкурс пісень про Умань «Краща пісня про Умань». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Уманської міськради.

Конкурси вкотре підтвердили, що Умань – місто мистецьке, де живуть і працюють багато таланових людей. На конкурс «Краща пісня про Умань» до організаційного котітету надійшло близько 20 робіт від 10 авторів.

Частина робіт на конкурс «Краща пісня про Умань» надійшла у вигляді відеокліпів, тож члени журі вирішили створити окрему номінацію «Кращий відеокліп на пісню про Умань».

На конкурс відеофільмів «Умань. 400 кадрів» було представлено 10 робіт.

В обох конкурсах брали участь як професіонали, так і аматори. Головна вимога – щоб твір був про Умань та її жителів.

«Річниця першої писемної згадки про Умань – це гарна нагода для різноманітних творчих конкурсів, які популяризують наше місто, розповідають про наших людей, про найцікавіші його місця. Окрім того, Умань взяла курс на розвиток туризму, ми цього року вже провели чимало фестивалів, які були цікавими не лише уманчанам. Тому сподіваємось, що і відзначення дня міста з такою насиченою програмою також привабить туристів», – сказав міський голова Олександр Цебрій.

Переможцем у творчому конкурсі «Краща пісня про Умань» стала Надія Кляус із піснею «Гімн Уманщини».

У номінації «Кращий відеокліп на пісню про Умань» перемогла Світлана Берднікова з кліпом «В сім’ї єдиній» у виконанні колективу Уманського національного університету садівництва та Леся Мушкевич – викладач Уманського агротехнічного коледжу за кліп «Люблю тебе я, Умань».

Перемогу в конкурсі «400 кадрів» за фільм «Умань – від минулого до сучасності» отримала наймолодша учасниця – 16-тирічна учениця ЗОШ №14 Вікторія Коломієць.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x