Громаді Канева повернули 6,5 га землі

Громаді Канева повернули 6,5 га землі

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу Дніпровського екологічного прокурора та погодився із судом першої інстанції, яким скасовано незаконне рішення Канівської міської ради про надання садовому товариству в оренду 6,5 га земель на березі Дніпра, вартістю понад 5 млн грн з подальшою передачею їх у приватну власність членам кооперативу.

Ще у березні 2013 року Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено незаконну передачу земельної ділянки у мальовничому куточку Дніпрової затоки обслуговуючому кооперативу садово-городнього товариства «Дніпрові сади», членами якого є лише 3 особи.

Прийняття Канівською міською радою цього рішення порушувало права територіальної громади міста Канева та не враховувало її інтересів під час планування і забудови території міста, оскільки не було проведено відповідних громадських слухань. Більше того, у Генеральному плані міста на вказаній земельній ділянці було заплановано розміщення зелених захисних насаджень для зменшення ризику підтоплення територій біля річки Дніпро.

Зважаючи на викладене, з метою відновлення законності міжрайонний екологічний прокурор звернувся до господарського суду Черкаської області з позовом про скасування незаконного рішення міськради та визнання недійсним договору оренди землі, який був задоволений.

Натомість, не погоджуючись з таким рішенням суду, посадові особи Канівської міської ради та ОКСГТ «Дніпрові сади» подали апеляційну скаргу та у суді апеляційної інстанції виграли її.

Однак, остаточну крапку у даному спорі поставив Вищий господарський суд України, який задовольнив касаційну скаргу Дніпровського екологічного прокурора і повернув земельну ділянку, яка є улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів Канева, у власність територіальної громади міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x