Проблемні питання вирішували бухгалтери Драбівщини на семінарі

Проблемні питання вирішували бухгалтери Драбівщини на семінарі

«Вирішення проблемних питань бухгалтерського обліку в органах місцевого самоврядування». Під такою назвою 28 вересня 2016 року відбувся виїзний тематичний семінар для бухгалтерів сільських та селищних рад Драбівського району. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Семінар організований Драбівською районною радою. До участі в ньому запрошені керівники фінансових структур області. Програма семінару розроблена з урахуванням потреб і передбачала обговорення проблемних питань бухгалтерського обліку.

Під час відкриття семінару голова районної ради Володимир Дзега закликав аудиторію слухачів бути активними, засвоювати знання та вчитися використовувати їх на практиці, тому що саме від бухгалтерів сільських та селищних рад залежить якість життя всієї територіальної громади.

Розпочалася робота із відвідування Золотоношківської сільської ради, де сільський голова Олександр Харченко та бухгалтер сільської ради Наталія Боліла розповіли про роботу щодо забезпечення виконання сільського бюджету за 2016 рік.

Потім учасники семінару переїхали у село Нехайки, де також відвідали сільську раду, ознайомилися з особливостями роботи бухгалтерії. Після чого у Будинку культури Нехайківської сільської ради відбулася пленарна частина семінару.

До уваги слухачів було запропоновано чотири питання. Про вимоги чинного законодавства щодо ведення бухгалтерської документації у сільських, селищних радах розповіла начальник відділу фінансової роботи та господарського забезпечення – головний бухгалтер Головного управління державної казначейської служби України в Черкаській області Наталія Кухарчук.

Начальник відділу обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів місцевих бюджетів управління обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів Головного управління державної казначейської служби України в Черкаській області Інна Сорока акцентувала увагу на типових порушеннях при використанні коштів місцевих бюджетів та заходи щодо їх усунення.

Начальник фінансового управління Драбівської районної державної адміністрації Тетяна Близнюк ознайомила із основними засадами формування місцевих бюджетів на 2017 рік, а начальник управління Державної казначейської служби України у Драбівському районі Таміла Кубрушко проаналізувала типові порушення у веденні бухгалтерського обліку в органах місцевого самоврядування та розповіла про заходи щодо їх усунення.

Завершився семінар проведенням «круглого столу», на якому обговорено проблемні питання бухгалтерського обліку в сільській, селищній раді та надано індивідуальні консультації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x