У Черкасах відбулися урочистості до Дня Учителя

У Черкасах відбулися урочистості до Дня Учителя

28 вересня у ПК «Дружба народів» працівники освіти та гуманітарної сфери міста урочисто відзначили День Учителя.

Зі словами вдячності до присутніх звернувся міський голова Анатолій Бондаренко відзначивши, що Черкаси займають перше почесне місце у розвитку освіти і науки в нашій області і є лідерами в охопленні позашкільною освітою дітей та в багатьох інших номінаціях, а школи входять у 50-ку найкращих шкіл нашої країни. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– Хочу запевнити, що одним із пріоритетних завдань є розвиток освіти і науки у місті Черкаси і наступного року міською владою буде приділятися увага для створення належних матеріально-технічних умов освітянським закладам. Найбільша кількість капіталовкладень виділено у цьому році галузі освіти. Плануємо покращити умови педагогічної праці, оснастити комп’ютерні класи, забезпечити відповідними приладами кабінети фізики і хімії, – наголосив Анатолій Васильович.
Затим він вручив працівникам освіти подяки за заслуги в реалізації державної політики в галузі національної освіти, багаторічну сумлінну працю на освітянській ниві, високу результативність у роботі та з нагоди Дня працівників освіти.

Привітав зі святом всіх і начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, який подякував за невтомну працю педагогів та відзначив, що міська влада в особі міського голови Анатолія Бондаренка надає галузі вагому фінансову допомогу у забезпеченні матеріально-технічної бази яка, вкрай необхідна сьогодні.
Валерій Вікторович вручив обласну премію імені Олександра Захаренка завідувачу Черкаської міської психолого-медикопедагогічної консультації Володимиру Драгуну; подяки Міністерства освіти і науки України за сумлінну та бездоганну працю, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління заступнику директора з навчально-виховної роботи, учителю біології загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Ользі Бузницькій, заступнику директора з навчально-виховної роботи, учителю російської мови і літератури черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №28 ім. Тараса Шевчевнка Марії Містіловій, майстру виробничого навчання ДНЗ «Черкаський професійний ліцей» Олександру Гусятинському; Почесну грамоту управління освіти і науки облдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю високий професіоналізм керівнику-методисту зразкової художньої студії декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки» ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» Галині Тимошенко; подяку Черкаського обкому працівників освіти і науки України Черкаській міській організації працівників освіти і науки України за активну роботу щодо організації оздоровлення дітей працівників влітку 2016 року.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова, вітаючи всіх зі святом, наголосила на важливості як підвищення якості формальної освіти, так і розвитку неформальної та інформальної освіти у місті. Також вона звернулась до ветеранів-педагогів, які зробили неоціненний внесок у навчання молодого покоління педагогів. Бажаючи всіляких гараздів з нагоди Дня працівників освіти, Марина Леонідівна, зауважила, що вчитель – це не професія і навіть не покликання, а стиль та спосіб життя, який вимагає постійного та безперервного саморозвитку та поваги до своїх учнів.

Грамотами та подяками департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради за сумлінне виконання службових обов’язків у справі навчання і виховання підростаючого покоління було нагороджено методиста Черкаського міського методичного кабінету установ освіти Ліану Деркач; за багаторічну сумлінну працю в системі професійно-технічної освіти значний особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління завідувача навчально-виробничею майстернею ДНЗ «Черкаський професійний ліцей Людмилу Андрієву, вихователя гуртожитку ДНЗ «Черкаське вище професійне училище» Ольгу Бондарчук, заступника директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Черкаський професійний автодорожній ліцей» Василя Кононюка також були відзначені і педагоги дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів. Освітян міста також привітала голова міської організації профспілки працівників освіти і науки Ганна Федорченко, яка теж висловила добрі, щирі слова поздоровлень та вручила за багаторічну сумлінну працю в галузі освіти, значний особистий внесок у навчання і виховання учнів, активну співпрацю з профспілковим комітетом щодо захисту соціально-економічних і трудових прав, духовних інтересів працівників і ветеранів Почесний знак профспілки працівників освіти і науки України за соціальне партнерство директору черкаської гімназії №9 ім. О. Луценко Топчій Ірині; Почесну грамоту ЦК профспілки працівників освіти і науки України директору загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 Юрію Лункіну, учителю початкових класів, голові первинної профспілкової організації спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 Тетяні Могильній та іншим.

Загалом цього дня було відзначено більше півсотні освітян.

Закінчились урочистості показом мюзиклу «Танго Марії» Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x