З’їв яблуко – оздоровився

З’їв яблуко – оздоровився

Усім відомі й усіма улюблені яблука – це не тільки ароматні, хрусткі, красиві й смачні, але ще і надзвичайно корисні плоди.
Яблуко майже на 80% складається з води, а в інші 20% входять корисні речовини: клітковина, органічні кислоти (яблучна, винна і лимонна), вітаміни А, В1, В3, РР, С, а також залізо, йод, калій, кальцій, магній, натрій, фосфор тощо.
Природні кислоти та дубильні речовини, які містяться у цих плодах, заспокоюють процеси бродіння в кишечнику, сприяють його природному очищенню і відновленню, позбавляють від метеоризму і здуття живота.

До того ж пектин, який теж входить до складу яблук, м\’яко діє на кишечник як проносне. Тому яблука застосовують для профілактики закрепів. Для цього достатньо вранці з\’їсти натщесерце одне-два яблука. Особливо для боротьби з хронічними крепами корисні печені яблука.
У яблуках присутні речовини, що зупиняють ріст ракових клітин у травних органах і в усьому організмі.
Яблуко містить багато корисних речовин, кожна з яких по-різному діє на наш організм. Йод, що міститься в яблуках у великій кількості, є чудовою профілактикою захворювань щитовидної залози. А ще яблука багаті на вітамін А, який допомагає уникнути застуд та інших інфекцій, а також сприяє гарному зору і здоровій шкірі.

У яблуках, особливо кислих, дуже багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему та відновлоює організм після перенесених інфекцій, а ще зміцноє стінки судин і зменшує їхню проникність для токсинів. Також із вірусами боротися допоможуть яблучні фітонциди, що пригнічують збудників вірусу грипу, дизентерії, золотистий стафілокок.
Калій, що міститься в яблуках, разом із дубильними речовинами стане профілактикою захворювань сечостатевої системи, перешкодить розвитку сечокам\’яної хвороби.

Яблуко – природне джерело заліза, яке необхідне для достатнього рівня гемоглобіну в крові. Тому їх радять їсти людям, ослабленим хворобою або недостатнім харчуванням. Яблука знижують уміст холестерину в крові до 30%. Плоди з низьким вмістом цукру рекомендують хворим на цукровий діабет, оскільки вони позитивно впливають на зміну рівня цукру в крові.
Регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин мозку і втраті пам\’яті.
Яблука є потижним очисником крові та лімфатичної системи, корисні при низькому кров\’яному тиску, зберігають судинии еластичними. Яблука корисні для людей, які страждають на ревматизм, подагру, атеросклероз, захворюваня шкіри.
Яблука захищають зуби від руйнування. З\’їдене вранці яблуко може замінити традиційну чистку зубів із застосуванням зубної пасти або порошку.

З’їв яблуко – оздоровився

Застереження
У яблучному насінні містяться речовини, вітаміни і ферменти, що запобігають виникненню раку, а також достатня кількість йоду. Однак зловживати яблучними насінням не варто: воно в невеликій кількості містить небезпечну речовину – синильну кислоту.
Яблука із підвищеним вмістом цукру можуть зашкодити здоров\’ю зубів.
Кислі сорти яблук не слід вживати людям із виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, а також гастритами з підвищеною кислотністю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x