Дієта сердечника

Дієта сердечника

Дієтичне харчування при захворюваннях серця є важливою запорукою одужання і підтримки нормального стану здоров\’я. Вживання в їжу ретельно дібраних продуктів допоможе зменшити прояв симптомів і запобігти можливим ускладненням серцевих недуг.
Насамперед раціон «сердечників» має містити продукти, які допомагають знизити в крові рівень холестерину, цукру, підтримувати артеріальний тиск у межах вікової норми.

Що необхідно їсти при захворюваннях серця
Надавайте перевагу стравам із фруктів, овочів, бобових і цільних злаків. Ці продукти вважаються найбільш корисними для нашого організму, вони допомагають очистити судини й утримувати нормальний рівень цукру в крові.
До вибору жирів слід підходити відповідально. Памятатайте, що, по-перше, жирів повинна бути мінімальна кількість. По-друге, ненасичені жири та транс-жири бажано повністю виключити з раціону, але якщо не вдається їх уникати, то обмежити до мінімуму. По-третє, віддавати перевагу мононенасиченим жирам, наприклад, оливковій олії, і поліненасиченим жирам – соняшниковій і кукурудзяній олії.

Намагайтеся максимально урізноманітнити раціон, але при цьому необхідно готувати продукти, багаті «правильним» білком. Лікарі стверджують, що основним винуватцем розвитку серцевих захворювань, особливо у похилому віці, вважається вживання в їжу великої кількості м\’ясної їжі та жирних молочних продуктів. Тому урізноманітнити харчування необхідно, використовуючи інші види білка, який міститься у рибі, овочах, бобових.
Обмежте вживання продуктів, що містять холестерин. Він має властивість накопичуватися в крові і провокувати розвиток атеросклеротичних бляшок, які в свою чергу спричиняють серцеві напади. Для отримання енергії більше вживайте складних вуглеводів, які містяться у висівковому хлібі, макаронах твердих сортів, солодкій картоплі.
Харчування, людини, в якої хворе серце, має бути дробовим, тобто приймати їжу бажано 5-6 разів на день, але невеликими порціями. Саме такий підхід запобігає переїданню та різкому підвищенню цукру в крові.
Кількість солі в раціоні необхідно звести до мінімуму – це допоможе уникнути підвищення артеріального тиску.

Додаткові рекомендації з оздоровлення серця
Фізична активність повинна стати важливою частиною розпорядку дня людини, в якої хворе серце. Навіть легкі фізичні навантаження зміцнюють серцевий м\’яз, покращують кровообіг, допомагають контролювати холестерин і цукор у крові.
Контроль за вживанням рідини. Необхідно випивати не менше 1,5-2 літрів рідини в день, щоб усі органи і системи могли функціонувати нормально й людина відчувала себе енергійною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x