Ванна – не лише приємно, але й корисно

Ванна – не лише приємно, але й корисно

Прийняття ванни допоможе покращити настрій, зняти стрес і міцніше заснути. Окрім того, що ця процедура чинить загальнозміцнюючий вплив на організм, її ефект можна покращити залежно від ваших потреб. Для цього слід дібрати компоненти, які додамо у воду.
Ванна з содою. У теплій воді (38 градусів) розчинити 200 г питної соди. Така ванна заспокоює та оберігає шкіру від сухості.
Ванна з кухонною сіллю очищає пори шкіри і покращує її загальний стан, має загальнозміцнюючу дію на організм. Для цього у воду з температурою 37-38 градусів додайте 500 г солі.

Ванну з морською сіллю можна приймати близько 15 хвилин. Натуральна морська сіль продається в будь-якій аптеці, і для прийняття ванни вистачить 350-500 г. Ванна з морською сіллю позбавляє від вугрів, додає шкірі пружності, знімає втому, зменшує біль у суглобах.
Хвойна ванна допомагає усунути почервоніння алергічного характеру, має заспокійливу дію. 500 г дрібних гілочок хвойних дерев (бажано набрати свіжих у лісі) заварити у 3-х літрах окропу. Через 30 хвилин отриманий настій вилийте у ванну, температура води в якій не повинна перевищувати 35 градусів.
Ванна з осокою добре допомагає при сечокам\’яній хворобі. Треба заварити 200 г промитої осоки в 5 літрах окропу, потім настоювати 2 години і процідити. Отриманий відвар вилити у ванну. Оптимальна температура такої ванни – 35 градусів.

Ванна з медом. Кілька ложок меду у воді зроблять шкіру м\’якою, допоможуть розслабитися і поліпшити сон.
Молочна ванна зміцнює шкіру, робить її еластичнішою. Для прийняття молочної ванни можна використовувати сухе молоко, розчинивши 1 склянку в теплій воді.

Ванна з висівками. Висівки знімають шкірні роздратування і почервоніння. Розчиніть у воді кілька столових ложок висівок і купайтеся. Після ванни прийміть теплий душ, щоб змити залишки висівок.
Ванна з оцтом. Склянка фруктового оцту, додана у ванну, допоможе позбутися від сухості й лущення шкіри.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x