На понад 3 млн грн відремонтували доріг у області

На понад 3 млн грн відремонтували доріг у області

Задля покращення технічного стану покриття доріг загального користування місцевого значення на сьогодні активно долучаються до співфінансування місцеві бюджети. Службою автодоріг області спільно з Черкаською обласною державною адміністрацією розроблено відповідний алгоритм дій щодо використання коштів місцевих бюджетів. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі САД у Черкаській області.

Відповідно до Закону України від 02.06.2015 № 491-VІІІ «Про внесення змін до статті 91 Бюджетного кодексу України щодо фінансування ремонту доріг» передбачено розширення можливих напрямків видатків місцевих бюджетів. Так, до видатків, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, належать видатки на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг загального користування, тому ремонт проблемних ділянок місцевих доріг на сьогодні можливо виконати за рахунок коштів місцевого бюджету.

Вищезазначений алгоритм передбачає ряд дій, зокрема, на початку районні державні адміністрації визначаються з ділянкою дороги загального користування місцевого значення, яка потребує невідкладного ремонту. Потім фахівці Служби складають дефектний акт зазначеної ділянки. Для подальшого спрямування коштів РДА затверджують програми розвитку автодоріг та виділяють кошти для ремонту визначених ділянок доріг загального користування місцевого значення. Служба автомобільних доріг області визначена замовником ремонтних робіт, так як ця установа є балансоутримувачем доріг загального користування та має договірні взаємини з головним державним підрядником ДП «Черкаський облавтодор» на виконання ремонтних робіт.

За період липень – вересень 2016 року філіями облавтодору активно проводилися роботи з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання доріг загального користування за рахунок коштів з місцевих бюджетів. Так, станом на 27.09.2016 року вартість фактично виконаних робіт становить 3 млн. 263 тис. грн.

– Нині за фінансової підтримки органів місцевого самоврядування, за рахунок виділених коштів, роботи на дорогах місцевого значення вже проводяться в Монастирищенському, Золотоніському, Лисянському та Чорнобаївському районах. Переважна більшість районів вже розробили власні програми для залучення та акумулювання коштів. Тож лише спільними зусиллями ми завершимо ремонт усіх проблемних ділянок на дорогах місцевого значення, – наголосив в.о. начальника Служби автодоріг у Черкаській області Владислав Демиденко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x