Олена Бурлака з Городища удостоєна звання «Заслужений вчитель України»

Олена Бурлака з Городища удостоєна звання «Заслужений вчитель України»

1 жовтня Президент України Петро Порошенко вручив чотирьом освітянам відзнаки про присвоєння почесного звання «Заслужений вчитель України» – переможцям конкурсу «Учитель року – 2016». Серед нагороджених – учитель історії Городищенського економічного ліцею Олена Бурлака!
Високого почесного звання удостоєна «За вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм». Глава держави подякував вчителям за якісне виховання молодого покоління українців, наголосив, на важливості професії освітян. Пообіцяв, що наступного року зарплата вчителів зросте на третину.
Крім зустрічі з Президентом України, Олена Вікторівна побувала в Міністерстві освіти і науки, отримала від міністра в подарунок шеститомне зібранням творів Т.Г. Шевченка.

Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» проходив навесні цього року. Олена Бурлака стала переможцем у номінації «Історія». Вона якнайкраще представила Черкащину на всеукраїнському рівні. Олена Вікторівна закінчила Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького. Працює вчителем трохи більше 10 років. Спочатку викладала історію у Мліївській ЗОШ № 1, а з 2007 року працює в Городищі. Її поважають колеги та учні. Кожен її урок не схожий на інший, вона уміє зацікавити дітей. Учні кажуть, що класно навчатися у найкращого вчителя України.

Олена Бурлака з Городища удостоєна звання «Заслужений вчитель України»

– Педагогіка для мене – це покликання і здійснення дитячої мрії, головне прагнення до ідеалу, якою є моя мама-учитель, і яка наповнила моє серце бажанням сіяти розумне, добре, вічне, – розповідає Олена Бурлака. – Разом ми часто пригадуємо мої перші «уроки» з ляльками, з молодшою сестричкою… Минали роки мого навчання, і в свідомість поступово вкарбувалося переконання: «Учитель – професія від Бога. Усі інші – від учителя».
Олена Бурлака вважає, що головне у педагогіці – не боятися приймати сміливі рішення, самовдосконалюватися, експериментувати, мати в серці гордість за обраний професійний шлях. Тому радіє, що в сучасних умовах має можливості для самореалізації, може ділитися з колегами-однодумцями своїми надбаннями, допомагати творчо зростати учням, розкрити власні здібності й таланти. Вірить, що як вчитель, виховує в учнів кращі людські якості, які на кращих прикладах з історії виростуть справжніми патріотами України. Часи змінюються, але незмінною залишається цінність людини – творити добро – та її прагнення досягти щастя й гармонії. Цього року Олена Бурлака також стала лауреатом районної премії ім. С.С. Гулака-Артемовського.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x