Директору обласного контактного центру вручили нагороду

Директору обласного контактного центру вручили нагороду

Директору обласного контактного центру, раднику Міністерства соціальної політики України Ларисі Ходаковській сьогодні під час координаційної наради в ОДА передали подяку від організації Stabilization Support Services за внесок у підтримку внутрішньо переміщених осіб. Нагороду їй вручив очільник області. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Зауважимо, Програма радників була започаткована торік у вересні та складається з мережі 30 спеціалістів, які надають консультації на місцевому та національному рівнях задля вирішення проблемних питань ВПО. Вона здійснюється канадською неурядовою організацією Stabilization Support Services завдяки фінансовій підтримці уряду Великої Британії.
Загалом же, як повідомила Лариса Ходаковська, робота з прийому, облаштування та забезпечення внутрішньо переміщених осіб на Черкащині триває безперервно.

– Ситуація на Черкащині з влаштуванням внутрішньо переміщених осіб – стабільна, – відзначає директор обласного контактного центру, радник Мінсоцполітики. – Ту роботу, яку ми налагодили від самого початку, тобто ще у 2014 році, продовжуємо і нині. Нам активно допомагають волонтерські та громадські організації, підприємці, небайдужі громадяни. Передовсім до нас звертаються багатодітні родини або люди, які тривалий час мають проблеми зі здоров’ям.
Лариса Володимирівна додає, що зараз в області проживає 14 331 внутрішньо переміщена особа, тобто більше 9 тисяч родин. Втім, цифра облікованих ВПО постійно змінюється через внутрішню міграцію. Також до свого постійного місця проживання повернулося більше 3,6 тисячі громадян.

Довідково:
Для підтримки та допомоги внутрішньо переміщеним особам діє безкоштовна Урядова гаряча лінія 0-800-507-309. Для підтримки учасників АТО та їх сімей – 0 800 508 876. Крім того, можна цілодобово звертатися на «гарячу лінію» щодо підтримки сімей з території Автономної Республіки Крим та Східних областей України – (095) 399-55-95, (098) 300-35-05.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x