Благодійні торги в Черкаській обласній філармонії

Благодійні торги в Черкаській обласній філармонії

21 лютого у Черкаській обласній філармонії (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 196) відбудеться благодійний захід. О 17.00 розпочнуться благодійні торги, що пройдуть у форматі Тихого Аукціону. О 18.00 відбудеться концерт.

Всіх охочих узяти участь у торгах просять акредитуватись за номером (067) 672-61-28 або імейл: speka@ukr.net до 20.02, до 18.00 год.

Історія проведення заходу нараховує вже 7 років. Суть його в тому, що команда Університету банківської справи збирає цінні лоти та виставляє їх на благодійні торги. Виручені кошти ідуть на реалізацію однієї обраної доброї справи. За цей час нам вдалось зібрати вже близько 2 млн. грн. і здійснити 7 добрих справ, серед яких відновлення дерев’яної церкви, облаштування реабілітаційного кабінету для дітей з вадами слуху; відкриття першого в Україні центру соціокультурної реабілітації для людей з вадами зору тощо.

Щорічну підтримку організатори отримують від відомих політиків, бізнесменів, митців, та людей доброї волі, котрі надають цінні лоти, відвідують благочинні концерти, підтримують в різний спосіб.

Цьогоріч метою проведення студентського заходу є відновлення дубового парку в с. Моринці, що був посаджений українцями з діаспори 50 років тому. Виручені кошти підуть на здійснення відновлювальних робіт за погодженим проектом і передбачають встановлення кованої огорожі, лавок, ліхтарів тощо. Парк стане місцем проведенням різноманітних мистецьких заходів, які сприятимуть розвитку та популяризації культурного життя в країні.

Нині у скарбничку лотів надійшло вже близько сорока експонатів від відомих особистостей та компаній, зокрема від голови НБУ Ігоря Соркіна, лауреатів Шевченківської премії, відомих майстрів України. Серед наданих лотів велика частка тематично пов’язана з іменем Шевченка – ювілейна монета «175 років від дня народження Т. Г. Шевченка» із серії «Видатні особистості», портрет Шевченка виконаний шоколадом майстринею Анастасією Діловою, панно «Тарас Шевченко» від заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України Олександра Теліженка, витинанки та картини з зображенням Шевченка, раритетний «Кобзар», книги «Шевченківський календар» з рукописом іменного покажчика від українського письменника, голови Спілки українських письменників Ізраїлю, головного редактора часопису «Соборність» і однойменного некомерційного видавництва Олександра Дека, вишита монета «Тарас Шевченко» тощо. Продаватимуть на аукціоні і справжню кобзу виготовлену вручну Любомиром Порилом.

Захід отримав підтримку Глави Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви. Своє благословення студентському проекту надав Блаженнійший Любомир Гузар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x