Більше тисячі черкащан протестуватимуть у Києві

Більше тисячі черкащан протестуватимуть у Києві

Таку кількість активістів, готових підтримувати акцію протесту Федерації профспілок України, сподівається побачити під стінами приміщень Кабміну та Верховної Ради 20 жовтня голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».
За словами керівника профспілкових організацій Черкащини до таких дій Президію Федерації профспілок змушує загальний економічний стан населення та шокове підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги.

– У зв’язку з шоковим підвищенням ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги Федерація профспілок України в червні поточного року звернулася до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та роботодавців з вимогами: переглянути ціну на природний газ для населення, тарифи на опалення та гарячу воду, забезпечивши їх визначення на економічно обґрунтованому рівні; внести зміни до Державного бюджету України на 2016 рік щодо підвищення розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та пенсії; роботодавцям вивільнені кошти фонду оплати праці, внаслідок зменшення з 1 січні 2016 року майже вдвічі розміру єдиного соціального внеску, направити на підвищення з 1 липня 2016 року заробітної плати не менш ніж на 15 %; погасити до 1 жовтня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати, – розповідає Петро Васильович. – 6 липня у Києві профспілки провели Всеукраїнський марш протесту та пікетування Верховної Ради України. За результатами зустрічі з представниками Федерації профспілок України Прем’єр-міністр В. Гройсман надав доручення центральним органам виконавчої влади стосовно розробки до 1 вересня законопроектів щодо реформування системи оплати праці, створення робочої групи з опрацювання питання економічної обґрунтованості вартості природного газу та прозорості формування тарифів. Федерацією профспілок протягом липня – серпня надавались пропозиції до проекту Держбюджету – 2017.

Врахувавши ситуацію із рівнем соціального діалогу і з врахуванням пропозицій до соціального захисту працівників, населення в умовах різкого підвищення вартості тарифів природного газу, ознайомившись із проектом Державного бюджету наступного року, профспілками прийнято рішення про проведення 20 жовтня в місті Києві, в день розгляду Верховною Радою України проекту Бюджету наступного року протестної акції.
Ми вважаємо, що сьогодні настав час, коли ми маємо думати про завтрашнє. Немає програми економічного розвитку держави. Чисельність працюючих протягом останніх років зменшується. І не лише в легальній, а й у тіньовій занятості.
За словами керівника профспілкових організацій області на попередній марш протесту від Черкащини відправились понад 1 100 чоловік. На нинішню акцію очікують ще більшої кількості активістів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x