5 міфів про «особливі» 9 місяців

5 міфів про «особливі» 9 місяців

9 місяців вагітності – щасливий період, але разом із тим тривожний. Адже доводиться нести відповідальність не лише за себе, але і за здоров’я майбутньої дитини. На тему харчування в «особливий» час у суспільстві сформувалося багато міфів.

Якщо дотримуватися традиційних правил, вагітна жінка повинна багато їсти, багато спати, сидіти вдома і думати про прекрасне. Чи правильно це?

1. Вагітній треба їсти за двох
Дізнавшись про свій стан, деякі жінки вирішують, що тепер можна їсти все і багато. Мовляв, усе одно після пологів доведеться худнути. Ще дехто виправдовує свої забаганки тим, що «малюк просить солодкого». Мінус такого харчування – не тільки надмірна вага, але й серйозні проблеми для здоров’я дитини.
Діти, чиї мами під час вагітності набрали більше 15 кг, більш схильні до діабету та ожирінню. Адже малюк ще в утробі матері звикає до перенасичення й обмін його речовин змінюється.

2. Вагітним треба багато лежати
Звісно, є особливі випадки, коли лікарі радять жінці всі 9 місяців берегти себе, і навіть із ліжка не вставати без потреби. Однак якщо період вагітності протікає нормально, то малорухливий спосіб життя може сричинити ускладнення ще до пологів.
Фахівці пояснюють: природою передбачено, що людина повинна активно рухатися. Якщо тривалий час вести пасивний спосіб життя, то обсяг м’язів у тілі зменшиться, а жирів – збільшиться. Тож зростає ризик розвитку діабету, гестозу, інфекційних хвороб. А також виникають розтяжки і варикоз.
Майже всім вагітним рекомендовані плавання і активні прогулянки на свідому повітрі.
Звісно, ставити спортивні рекорди в цей період не слід. Але помірна активність принесе тільки користь вам і малюку.

3. Вагітним не можна фарбувати волосся
Складники косметичних засобів, які ми наносимо на шкіру, потряапляють у плазму крові. Тому зловживати хімічними барвниками під час вагітності справді не варто. Однак є альтернатива – зараз на ринку багато натуральних фарб на основі хни, вулканічної глини, рослинних олій.
Однак памятайте, що в «особливий» період волосся стає більш пористим. Тому шевелюра може зіпсуватися після процедури або результат фарбування стане неочікуваним.

4. Вагітним не можна користуватися косметикою
Жінкам завжди хочеться мати доглянутий вигляд. Тому користуватися косметикою загалом не забороняють. Однак до вибору засобів слід поставитися відповідально, адже під час очікування дитини шкіра може стати більш чутливою, сухішою або жирнішою. Щедро зволожуйте шкіру стегон і живота, щоб не виникли розтяжки, які потім важко вивести. Для цього найкраще підійдуть засоби на основі олій мигдалю, авокадо, оливи. А от препаратів із екстрактами водорослів, кофеїну, камфори, ментолу слід уникати.

5. Вагітним протипоказаний масаж
Вагітним строго заборонені лише апаратні процедури. Для жінок в «особливому стані» є спеціальний масаж, його пропонують у багатьох спеціалізованих закладах. Масажист зобов’язаний попросити у вагітної клієнтки довідку про те, що лікар не забороняє проходити процедуру. Найголовніше у такому масажі – уникати стимулювання живота і попереку, щоб не посилити кровообіг і не спровокувати відшарування плаценти. Процедуру приймають лежачи на спині, а на пізніх стадіях – на боку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x