Кабінетну фізкультуру змушені освоювати черкаські учні

Кабінетну фізкультуру змушені освоювати черкаські учні

Кабінетну фізкультуру змушені освоювати черкаські учні. П’ятий рік у Третій школі чекають на ремонт спортивної зали. Поки владці шукають гроші, вчителі фізкультури креативлять, як можуть: освоюють кабінетну гімнастику, навчають історії спорту та влаштовують віртуальні змагання. Олена Берестенко далі.
– Вихідне положення – руки на пояс!
Так математичний клас перетворюється на імпровізовану спортивну залу. Програма максимум тут – зарядка. Вже п’ятий рік місцеві учні обділені. Учителі фізкультури змушені креативити.
Сергій Вербицький, учитель фізкультури: «Починається урок фізкультури з такої теми, як Олімпійські види спорту. Ми проводимо різні бесіди, конкурси й невеличкі змагання».
А ще – грають у шахи, читають книги і просто спілкуються. Такий формат давно набрид учням. В’ячеслав мріє про повноцінні уроки.
В’ячеслав Вінник, школяр: «Люблю грати у футбол і баскетбол».
Поки учні опановують теоретичні курси з історії спорту, адміністрація школи на практиці освоює курси виживання. Директор каже: п’ятий рік ніяк не виб’ють грошей на ремонт. Планів тут на більш аніж півмільйона гривень.
Тетяна Ткаченко, директор Черкаської спеціалізованої школи №3: «Всі комунікації будуть замінені, зроблені душові кабіни, замінені вікна, що віджили своє».
Наразі ж у залі – ремонтний хаос. Нога будівельників тут ступає зрідка. Освоїли тут лише перший транш – 50 тисяч гривень. Решту грошей заклали у програму соціально-економічного розвитку міста. Її мають ухвалити на найближчій сесії міськради
Олександр Дженжеруха, заст. начальника управління будівництва МВК: «Передбачено 690 тис. грн. За умови безперебійного фінансування роботи будуть завершені через 5 місяців».
У школі сподіваються: цього бюджетного року їм таки пощастить. Бо від кабінетної фізкультури дітей не врятує і спортивний майданчик на вулиці. Той теж аж кричить про ремонт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x