Весна на Черкащину прийде вчасно

Весна на Черкащину прийде вчасно

До кінця цього тижня на Черкащині погода залишиться стабільно теплою, атмосферні фронти будуть викликати періодичні невеликі опади. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Сьогодні, 18 лютого, температура вдень в Черкасах підвищуватиметься до +5-7°.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Упродовж минулих вихідних максимальна температура вдень підвищувалася до +8-10°.

Продовжується поступове руйнування льодового покриву, на водних об’єктах спостерігаються промоїни та ополонки, тому перебувати на льоду зараз вкрай небезпечно. У результаті сніготанення на річках спостерігаються малоінтенсивні підйоми рівнів води, які не становлять загрози. За попередніми оцінками та виходячи з передумов, що склалися на сьогодні, загрозливого характеру чи масових негативних наслідків від цьогорічного водопілля не слід очікувати. Тому його проходження буде визначатися погодними умовами березня.

Незважаючи на підвищений температурний фон, озимина ще знаходиться в стані зимового спокою, відновлення вегетації агрометеорологи метеостанцій ще не відмічають. Розпочинати весняно-польові роботи ще зарано, оскільки верхні шари грунту перезволожені. Достатнє підсихання ґрунту для виходу техніки в поле очікується в другій половині березня.

Як відомо, прихід весни пов’язується зі стійким переходом середньодобової температури повітря через 0° до підвищення. Теперішню погоду назвати весняною ще не можна, оскільки відбувається перебудова із зимових процесів на весняні, тому середній температурний фон не набагато перевищує 0°. Така перебудова затягнеться до кінця лютого, а весна прийде в календарні строки. Виходячи з аналізу багаторічних даних та синоптичних процесів, для березня буде характерний підвищений, відносно норми, температурний режим, однак розраховувати на стрімке наростання температури не варто.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x