В Умані затримали чоловіка, який незаконно купував валюту

В Умані затримали чоловіка, який незаконно купував валюту

З метою виявлення правопорушень у сфері організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території міста Умань співробітники Управління захисту економіки проводять заходи з протидії незаконним валютним операціям. Про це «Нова Доба» дізналася від Уманського відділення ГУ НП у Черкаській області.

Днями співробітниками УЗЕ в Черкаській області в Умані було виявлено 47-річного жителя міста, який здійснював незаконні валютно-готівкові операції. Чоловіка правоохоронці затримали в одному із центральних районів міста, під час здійснення купівлі іноземної валюти.

При появі оперативників зловмисник намагався втекти, проте черговий наряд патрульної поліції допоміг затримати втікача. Під час затримання чоловік чинив злісну непокору співробітникам поліції та намагався позбутися коштів, отриманих від незаконних валютних операцій. Під час особистого огляду у нього було виявлено та вилучено понад 10 тисяч гривень та 600 доларів США, здобутих у результаті неправомірних дій.

Стосовно вказаної особи складено протокол про адміністративне правопорушення передбачене статтею 162 (Порушення правил про валютні операції) КУпАП та направлено до Уманського міськрайсуду для прийняття відповідного рішення. За таку протиправну діяльність передбачено відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x