На Драбівщині видали календар знаменних і пам’ятних дат району

На Драбівщині видали календар знаменних і пам’ятних дат району

Відповідно до заходів відділу культури Драбівської районної державної адміністрації, з метою популяризації знань про рідний край, районна бібліотека підготувала та видала «Календар знаменних і пам’ятних дат Драбівщини на 2017 рік». Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.

Видання містить інформацію про події громадського, культурно-мистецького життя Драбівщини, ювілейні дати видатних уродженців краю та відомих діячів, чиє життя і діяльність пов’язані з нашим краєм. Посібник адресований бібліотечним працівникам, вчителям, краєзнавцям, широкому колу користувачів бібліотеки.

У 2017 році відзначаємо: 145 років з часу заснування Великохутірської школи імені Героя Радянського Союзу С. А. Куниці; 50 років з часу відкриття Драбівського краєзнавчого музею та 30 років з часу створення музею у селі Великий Хутір; 90 років від дня народження бандуриста, композитора, педагога, професора, фундатора сучасної бандурної школи, заслуженого та народного артиста України, уродженця села Великий Хутір Баштана С. В.; 90 років від дня народження краєзнавця з села Безпальче Городинця І. С.; 80 років від дня народження кандидата технічних наук, професора, Лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, уродженця села Погреби Масла І. П.; 80 років від дня народження етнографа, заслуженого працівника культури України, лауреата премії імені П. Чубинського, однієї із засновників Національного музею народної архітектури та побуту України, уродженки селища Драбів Орел Л. Г.; 65 років від дня народження поета, лауреата численних літературних премій, уродженця села Степанівка Софієнка О. А. та інші знаменні події.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x