Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку

Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку

Імпровізоване місце ночівлі та плакат зі зверненням до голови ОДА. У такому оточенні чоловік у військовій формі сидить біля Будинку Рад вже два з половиною місяці. Хто він такий і чого добивається – з’ясовували сьогодні в ОДА.

Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку Чоловік, який пікетує біля ОДА, змусив чиновників хвилюватися про безпеку Охорона будівлі розповідає: пікетувальник нещодавно намагався залишитися ночувати у приміщенні ОДА та погрожував охороні, яка йому не дозволила цього зробити. Андрій Троян це заперечує. З цього приводу вже подана заява до правоохоронних органів, оскільки, за словами Сергія Овчаренка, чоловік змушує адміністрацію турбуватися про безпеку.

Демонстративний протест Андрія Трояна почався з того, що чоловік прийшов до чиновників із потребою оформити паспорт. На що йому пояснили одразу: облдержадміністрація таких повноважень немає. Чоловік затявся і лишився сидіти на сходах адмінбудівлі.

Заступник голови Черкаської ОДА, керівник апарату ЧОДА Сергій Овчаренко:
– Неможливо видати два однакові паспорти громадянина України, видані як уперше. Крім того, на прийомі громадян пан Троян був із сестрою і матір’ю. Йому є де проживати, у нього є квартира у Черкасах. Рідні просили його не пікетувати. Відомо, що він звертався і до прокуратури, щоб йому видали паспорт. Там йому надавали такі самі роз’яснення.

Як пояснив представник Управління юстиції, до компетенції управління не належить видача паспорта. Чоловікову пояснювали алгоритм отримання відновлення паспорта. Паспорт видає Державна Міграційна Служба України. Йому дали письмову відповідь на його звернення, де описали, як це правильно зробити.

До того ж, Андрій Троян провадить акцію несанкціоновану, адже органи влади про свій захід він не повідомляв. До того ж, проживання на території держави без паспорта тягне за собою попередження або накладення штрафу.

Андрій Троян, хоч і одягнений у камуфляж, стосунку до АТО не має. Чоловік раніше служив у Прикордонній службі.

За словами Андрія Трояна, паспорт йому не видали своєчасно ще у школі. Пояснювати, чому так склалося, він відмовився. Чоловік має свідоцтво про народження, зареєстроване у місті Черкаси. Ніби-то незважаючи на відсутність паспорта, йому видали атестат про середню освіту, взяли на облік у військкомат, зареєстрували шлюб і батьківство. Є документальне підтвердження, що у 2006 році Трояну був виданий закордонний паспорт.

Пікетувальник визнає, що перший паспорт йому оформили у місті Кропивницький (тоді Кіровоград) під час проживання в гуртожитку військового училища у 1997 році. Після того документ у нього ніби-то вилучили під час перебування у Швейцарії. Тому зараз паспорта у нього немає.

Сергій Овчаренко надав Андрію Трояну письмовий алгоритм дій для отримання паспорта, який розробив юрвідділ адміністрації. Написати заяву про втрату документа, що необхідно для поновлення паспорта, Андрій Троян відмовляється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x