У жовтні до місцевих бюджетів надійде третій мільярд гривень податків

У жовтні до місцевих бюджетів надійде третій мільярд гривень податків

Протягом січня–вересня поточного року надходження до місцевих бюджетів становили 2,8 млрд грн, що на 913 млн грн, або в 1,5 раза більше, ніж у минулому році. Про це зазначив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.
Найзначніші находження – від податку на доходи фізичних осіб – 1456,1 млн грн. Частка надходжень від ПДФО становить 52 відс. у надходженнях до місцевих бюджетів Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Другий за обсягом надходжень платіж до місяцевих бюджетів – земельний податок та орендна плата за землю, – перераховано 516,1 млн грн (+142,9 млн грн до дев’яти місяців минулого року). Також надійшло 30,9 млн грн податку на нерухоме майно і 2,6 млн грн транспортного податку. Частка податку на майно (складається з податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, земельного та транспортного податку) у місцевих бюджетах Черкаської області становить 19,6 відс.

Спрощенці – юридичні і фізичні особи сплатили 392 млн грн єдиного податку. Додаткові надходження податку на прибуток до місцевих бюджетів становлять за дев’ять місяців 18,8 млн грн.
Перспективним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів (алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, нафтопродуктів). З початку року надійшло 255 млн грн акцизу, що в 1,6 раза більше ніж торік за 9 місяців.

Керівник ГУ ДФС Черкащини подякував платникам Черкаської області за відповідальне ставлення до сплати податків і суттєвий вклад у розвиток регіону та повідомив, що у жовтні очікується, що надходження податків до місцевих бюджетів перетнуть трьохмільярдну позначку, а збір платежів до загального фонду державного бюджету сягне 2,5 млрд гривень податків і зборів. Очікувані перерахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 2 млрд грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x