Для учасників АТО передбачені заходи щодо психологічної реабілітації

Роз’яснення надає головний спеціаліст відділу соціальних гарантій управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Веретільник Оксана Вікторівна.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 221, органи соціального захисту населення організовують направлення учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ, з якими Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції укладено відповідний договір про надання реабілітаційних послуг.

Згідно з рекомендаціями фахівців-психологів, психологічної допомоги і реабілітації потребують всі учасники бойових дій з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, а також відновлення психічного здоров’я та ефективної соціальної поведінки, зміцнення їх особистісного та соціального статусу. Тому будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій (інваліда війни) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення, має право звернутися із заявою про надання послуг з психологічної реабілітації.

Строк психологічної реабілітації складає від 14 календарних днів.

Для отримання направлення до реабілітаційної установи необхідно звернутись до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації та заповнити заяву.

До заяви додається:

-копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
-копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.
Нагадуємо, що Постановою Кабінету Міністрів України № 528 від 23.08.2016 затверджено Порядок виплати грошової компенсації вартості проїзду учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад.

Для відшкодування вартості проїзду до реабілітаційних установ і назад учасниками АТО надаються такі документи:

1) заяву про надання грошової компенсації із зазначенням рахунку, відкритого в банківській установі, та адреси місця реєстрації або місця фактичного проживання;
2) копію паспорта або іншого документа, що засвідчує особу заявника та місце його проживання;
3) заповнений реабілітаційною установою відривний корінець направлення на психологічну реабілітацію із зазначенням строків перебування в реабілітаційній установі;
4) оригінали проїзних документів, що підтверджують витрати на оплату проїзду (на проїзному документі повинні бути зазначені дата проїзду та його вартість).

За детальною інформацією необхідно звертатись до управлінь соціального захисту населення Придніпровського (бульв. Шевченка, 307, громадська приймальня (тел. 453338) та Соснівського (бульв. Шевченка, 117, к. 126 (тел. 329540) районів департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x