В області прогнозують сильний вітер та мокрий сніг

В області прогнозують сильний вітер та мокрий сніг

Новий середземноморський циклон сьогодні зранку розпочав наступ на західні та південні області України, зумовлюючи там дуже складну синоптичну ситуацію. Тож за прогнозом Черкаського гідрометцентру, на Черкащині 13 жовтня очікуються складні погодні умови: сильний вітер 17-22 м/с, дощ, вночі – сильний. Температура повітря впродовж доби 1-6 тепла. У День Покрови та Українського козацтва температура повітря вночі знизиться до 2º морозу – 3º тепла, місцями випадатиме невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, зараз циклон активно рухається на південний схід України, несучи із собою вологе морське повітря. Найбільш інтенсивні зливи пройдуть на територіях, які потраплять в центр циклону. Там за добу може випасти більше 50 мм опадів, що є стихійним гідрометеорологічним явищем.
У гідрометцентрі області закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x