У Черкасах ще сім ОСББ отримають кошти з міського бюджету

У Черкасах ще сім ОСББ отримають кошти з міського бюджету

683 тисячі гривень отримають з міського бюджету на умовах співфінансування сім об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на виконання робіт з енергозбереження.

З відповідною ініціативою на засіданні виконкому виступив секретар Олександр Радуцький, винісши на розгляд зазначені проекти рішень. Його підтримали члени виконкому, проголосувавши за виділення відповідного співфінансування для ОСББ. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– На останньому засіданні сесії міської ради депутати внесли зміни до міського бюджету, передбачивши 4,2 мільйона гривень для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у рамках міської Програми сприяння ОСББ. Ці кошти виділяються винятково на умовах співфінансування. Переконаний, що відповідні роботи повинні виконуватись вчасно. Адже вже підготовлено проектно-кошторисну документацію, здійснено експертизу, зібрано кошти на рахунках ОСББ та подано відповідні розрахунки до міськвиконкому. Вважаю, що не потрібно відтягувати до кінця року прийняття необхідних рішень, коли вже не залишається часу для виконання робіт. Тому на виконком і були винесені вже готові проекти для виділення відповідного фінансування, – зазначив Олександр Романович.

Головний спеціаліст відділу сприяння ОСББ департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Юрій Кучеренко розповів, що восьмий рік поспіль у Черкасах діє міська програма підтримки ОСББ. З початку року на капітальні ремонти та заходи з енергозбереження черкаські ОСББ вже отримали з міського бюджету майже 2,6 мільйона гривень.

Враховуючи затверджені на виконкомі проекти рішень щодо співфінансування ОСББ, сьогодні можна говорити, що цього року 30 об’єднанням вже виділено 3 мільйона 270 тисяч гривень.

– Цього року за умовами міської Програми сприяння ОСББ перший капітальний ремонт для об’єднань, а також капітальні ремонти ліфтів для всіх ОСББ (не залежно від кількості їх звернень) оплачуються на умовах співфінансування, де 70 відсотків від загальної вартості – компенсує бюджет і лише 30 відсотків платять люди. Тоді як для ОСББ, які вже не вперше отримують співфінансування з міського бюджету, наступні капітальні ремонти у їх будинку здійснюються на умовах рівного співфінансування. Тобто половину суми збирають мешканці і стільки ж виділяє міський бюджет, – пояснив Юрій Олександрович.

Перелік ОСББ, яким виконком затвердив виділення коштів на проведення заходів з енергозбереження:

1. ОСББ «Дніпровська хвиля 96» (вул. Козацька, 7, 5-8 під’їзди) – утеплення фасаду 42 037,5 грн. (50% – місто)
2. ОСББ «Фаворит 187» вул. Нарбутівська, 187 – ремонт системи опалення, встановлення циркуляційного насосу з погодозалежним регулятором температури) – 125600,0 грн. (50% від міста)
3. ОСББ «Джерело 97» (вул. Козацька, 7, 1-4) – утеплення фасаду – 66382.0 грн. (50% – від міста)
4. ОСББ «Чехова 82» утеплення фасаду – 79052.5 грн. (50% від міста)
5. ОСББ «Гоголя 221» – утеплення будинку – 269299,0 грн (50% – від міста)
6. ОСББ «Громова 101» – капремонт системи опалення (встановлення циркуляційного насосу з погодозалежним регулятором температури) – 95490,5 грн (70% – від міста)
7. ОСББ «Власник 25» (вул. Пастерівська, 25. 1-3 під’їзди) – утеплення фасаду будинку. 5450,0 грн. (50% – місто).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x