На сесії Маньківської райради депутати внесли зміни до районних програм

На сесії Маньківської райради депутати внесли зміни до районних програм

11 жовтня 2016 року голова Маньківської районної ради Володимир Вовк провів засідання чергової одинадцятої сесії районної ради. За традицією перед початком розгляду питань порядку денного сесії Володимир Вовк прозвітував перед депутатським корпусом про роботу районної ради в міжсесійний період. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Затвердивши порядок денний, депутати приступили до обговорення питань.

З інформацію про результати діяльності Маньківського відділу Уманської місцевої прокуратури на території Маньківського району за 6 місяців 2016 року виступив керівник Уманської місцевої прокуратури Роман Павленко.

Він, зокрема, зазначив, що за 6 місяців 2016 року Маньківським відділом Уманської місцевої прокуратури зареєстровано 157 кримінальних правопорушень проти 214 за відповідний період минулого року (-25,5%). Обліковано 118 кримінальних правопорушень проти 154 за аналогічний період минулого року (-26,6%). На території району 55 тяжких злочинів проти 69 злочинів даної категорії, вчинених за аналогічний період 2015 року. Обліковано 37 кримінальних правопорушень проти 54 за аналогічний період минулого року (- 20,2 %). На 32,9 % зменшилась кількість злочинів проти власності та у 4 рази зменшилась кількість вчинених злочинів особами у стані алкогольного сп’яніння.

Далі у його інформації йшлося про те, що слідчим відділенням розпочато 214 кримінальних проваджень і за вказаний період часу закінчено 91 кримінальних провадження, 34 кримінальних проваджень направлено до суду, а 57 кримінальних проваджень закрито.

В інтересах держави пред’явлено 9 позовів на суму 6,8 млн грн ( за аналогічний період минулого року пред’явлено 11 позовів в інтересах держави на суму 1,3 млн грн). У сфері земельних відносин заявлено 9 позовів на суму 6,8 млн грн. Упродовж 2016 року забезпечено реальне виконання 5 рішень суду у сфері земельних відносин, площа реально повернутих земель — 17 га тощо.

Потім депутати внесли зміни до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки; районної програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Маньківському районі на 2016 -2020 роки; програми удосконалення роботи органів виконавчої влади у Маньківському районі на 2015-2020 роки та статутів Маньківської дитячої школи мистецтв і Маньківської районної дитячої юнацько-спортивної школи в зв’язку з перейменуванням назви вулиці юридичної адреси даних установ.

На порядку денному сесії також питання про внесення змін до рішення районної ради від 24.12.2015 № 3-10/VII «Про районний бюджет на 2016 рік». Після активного обговорення запропонованих змін депутати ухвалили рішення про виділення коштів: районній раді – на придбання монітора для комп’ютера – 3 000 грн, придбання паливно-мастильних матеріалів – 5 000 грн. та оплату послуг редакції громадсько-політичної газети «Маньківські новини» – 4 867 грн., районній державній адміністрації на фінансування ряду районних та обласної програм – майже 730 тисяч; центральній районній лікарні на придбання лампи для лікування жовтухи новонароджених – 27 000 грн., медикаментів та перев’язувальних матеріалів – 29 500, ліжечок для новонароджених – 14 400, паливно-мастильних матеріалів – 49 000 грн., на ремонт ліфта – 23 800 грн та на поновлення резерву лікарських засобів та виробів медичного призначення – 7708 грн.

Певні кошти направлено відділу освіти на оплату послуг – 36 500 грн, на капітальні видатки – 42 600 грн , а саме на технагляд по капремонту системи опалення Потаської ЗОШ – 5 000 грн; капремонт котла Нестерівської ЗОШ – 22 000 грн; придбання марміту для їдальні Маньківської ЗОШ №1 – 15 600 грн, та на заробітну плату – 150 000 грн.,управлінню соціального захисту налення для надання компенсацій за пільговий проїзд залізничним транспортом та районній спілці ветеранів АТО для надання матеріальної допомоги учаснику антитерористичної операції.

У ході сесії депутати надали дозволи відділу освіти районної державної адміністрації на передачу в оренду комунального майна та Маньківській ЦРЛ на використання лікарських засобів та виробів медичного призначення і передали із спільної власності територіальних громад сіл, селищ району – у комунальну власність територіальної громади Маньківської селищної ради.

Депутати після жвавого обговорення з переліку питань щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативної грошової оцінки окремих земельних ділянок затвердили лише одне.

Також було схвалено звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про недопущення внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо спрямування освітньої субвенції виключно на заробітну плату педагогічним працівникам, з яким виступив уповноважений представник фракції «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» Світлана Грабовенко.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x