Лікуємо потріскані губи

Лікуємо потріскані губи

Потріскані губи – це не лише некрасиво, часто це боляче і навіть шкідливо для здоров’я. Через ранку в організм може потрапити вірус. Тому важливо дбати про шкіру губ, яка особливо потерпає в осінній вологий і вітряний період.

Щоб губи швидше відновилися, відмовтеся на деякий час від помад і косметичних олівців – вони можуть ще більше висушити пошкоджену шкіру. До того ж макіяж на потрісканих губах навряд чи матиме привабливий вигляд. Ще для краси губ важливо пити достатньо води, споживати вітаміни А та Е, які містяться у рослинних оліях, моркві, горіхах. Не облизуйте губи надворі, особливо у холодну погоду.
Вазелін. Усі ми знаємо, що бальзами для губ можуть бути ефективними для лікування потрісканих губ. Основу їхнього складу зазвичай становить звичний вазелін. Користуватися спеціальним бальзамом чи вазеліном – обирати вам. Застосовуйте засіб 3-4 рази на день, щоб запобігти подальшому лущенню губ. Омертвілі лусочки шкіри можна видаляти лише тоді, коли під шаром зволожуючого засобу губи розм’якли.

Масло. Хороший засіб для лікування потрісканих губ – вершкове масло або сметана, які можна наносити на губи перед сном. Це допоможе повернути потемнілим губам їхній природній колір.
Касторова, кокосова олія. Якщо губи сильно розтріскалися, можна скористатися касторовою олією. Наносьте її на губи кілька разів на день. Також добре допоможе кокосова олія, яку можна придбати в аптеці.
Гель алое. Для здоров’я й краси губ можна використовувати свіжий сік алое або ж купити заготовлений в аптеці.
Солона вода. Усе, що вам потрібно зробити: змочити спонжик у розчині солоної води і прикласти його до губ. Робіть це щовечора протягом 10 хвилин. Так шкіра розм’якшиться.
Гліцерин. Гліцерин прискорює загоєння і перешкоджає зараженню ранки. Додавайте його до рослинної олії або гелю алое, щоб посилити ефективність засобу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x