Дитячий садок на Городищині отримав допомогу від свого народного депутата

Дитячий садок на Городищині отримав  допомогу від свого народного депутата

Село Вербівка, що на Городищині, розкинулося в мальовничих долинах і пагорбах по обидва береги річки Вільшанки, яка впадає в Дніпро. Назва в нього така милозвучна тому, що потопає воно в зелених вербах, які схилися понад річкою і ставом. Історія села сягає в XVIII століття. Згадку про нього ми знаходимо в історика Л.І. Похилевича та у Т. Г. Шевченка в поемі «Гайдамаки». І.С. Нечуй-Левицький писав, що Шевченко ходив із Вільшани у Мліїв вербівською землею.

Знаходиться село за 18 кілометрів від залізниці міста Городище. На території населеного пункту 155 років працював Вільшанський цукровий завод і діяли два колгоспи. У Вербівці проживає близько 1 500 осіб. Сьогодні в селі функціонують сільська рада, лікарська амбулаторія сімейної медицини, нова двоповерхова загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, де навчається близько 100 учнів та сіють розумне, добре й вічне 20 педагогів, є також дитячий дошкільний навчальний заклад «Липка», відділення зв’язку та Ощадбанку. У Вербівці працюють перукарня та манікюрний зал, а ще сільський центр культури і дозвілля, який має чудову бібліотеку з Інтернет-кімнатою та залу на 390 місць – тут своїми талантами радують вербівчан місцеві аматори та приїжджі артисти.

У Вербівці діє також музей історії села. Його очолює беззмінний директор – Ольга Микитівна Підгрушня, яка вже 40 років займається пошуковою роботою. Більше 200 імен невідомих солдатів повернула вона з небуття. Завдяки їй шість вулиць села носять імена братів-односельчан, які не повернулися в рідну домівку, і викарбувані на Обеліску Слави імена воїнів, загиблих під час визволення села від фашистських загарбників, – так передається пам’ять про героїв для наступних поколінь…
Найбільша окраса Вербівки – його жителі: роботящі, чуйні, щирі. Серед видатних вербівчан є заслужені працівники сільського господарства – Іван Григорович Романенко, Парасковія Макарівна Глушко та Ніна Степанівна Кучеренко, поетеси – сестри Мироненко (Катерина Станіславівна Вишинська та Зоя Станіславівна Дика), поет, лауреат премії Василя Симоненка Олексій Антонович Озірний, які оспівали красу і славу рідної Вербівки у своїх віршах та піснях.
Дошкільний навчальний заклад «Липка» гостинно приймає діток із 1989 року. «Липка» стала затишною другою домівкою для 30 малят, які відвідують дві змішані групи. Щоранку вони поспішають сюди, адже тут на них чекає різнобарвне обладнання ігрового і спортивного майданчиків, сучасні іграшки, які допомагають у заняттях, сприяють логічному мисленню малят та їхньому всебічному розвитку. Основні завдання дитячого закладу – забезпечити гармонійний розвиток малят, підготувати їх до школи, з дитинства привчати до праці й виховувати справжніми українцями.

Нині садочок є сучасним і комфортним у повному розумінні цього слова.Це стало можливим завдяки старанням сільської ради, педагогічного та батьківського колективів, небайдужих людей і, звичайно, народного депутата Геннадія Борисовича Бобова. Саме за його сприяння у приміщенні дитячого садочка було встановлено енергозберігаючі вікна, тепер восени й узимку тут тепло. А у дві затишні спальні завдяки народному обранцю було придбано нові дитячі ліжечка.
Працівники ДНЗ «Липка» докладають чимало зусиль для того, щоб діти почувалися затишно і комфортно, а навчання й ігри були цікавими, ефективними. За програмою «Дитина» працюють вихователі Людмила Миколаївна Онопрієнко, Валентина Володимирівна Мірошнікова та Світлана Анатоліївна Піскун. Сьогодні вони разом із дітками готуються до проведення свята «Щедра осінь», і головним завданням вихователів є побачити в кожній дитині індивідуальність і неповторність, а свято організувати так, щоб дітлахи ставали вмілими, самостійними і знаючими.

Але є й проблеми, які самостійно вирішити неможливо. У садочку питанням здорового й корисного харчування опікується кухар Оксана Павлівна Придаток, яка готує для малечі смачні домашні страви. Однак так уже сталося, що раптом зламався холодильник, тому досить гостро постало питання зберігання продуктів. Із проханням допомогти працівники закладу звернулися до народного депутата Геннадія Бобова. І звернення не залишилося без уваги – невдовзі садочок отримав холодильник із морозильною камерою.
«Про Геннадія Борисовича кажуть, що він працює під девізом «Спіши робити людям добро», і ми наразі в цьому переконалися. Тож працівники ДНЗ «Липка» і батьки щиро дякують Геннадію Борисовичу за допомогу і бажають, щоб усе добро, яке він робить, поверталося до нього сторицею», – йдеться у колективному листі членів батьківського комітету дитячого садочка, який надійшов на адресу «Нової Доби».

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x