У Черкасах відзначили День захисника України

У Черкасах відзначили День захисника України

У Черкасах відбулись урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня козацтва, які символічно відзначаються в один з найбільш шанованих свят Покрови Пресвятої Богородиці. Про це „Нова Доба” дізналася в Чераській міській раді.

Керівництво міської та обласної влади спільно з військовими, волонтерами та громадськістю у сквері Соборний вшанували пам’ять Героїв покладанням квітів до Хреста воїнам, загиблим у зоні АТО.

Після цього – із Соборної площі міста рушила урочиста хода по бульвару Шевченка до вул. Святотроїцької, де відбулись урочистості та покладання квітів до меморіального комплексу загиблим в Афганістані черкащанам, пам’ятника «Борцям за волю України», а також – погруддя генерал-майору Ігорю Момоту та пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні перед Свято-Троїцьким кафедральним собором.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко та міський голова Анатолій Бондаренко привітали присутніх зі святом і вручили почесні грамоти та відзнаки учасникам АТО, волонтерам, прикордонникам та військовим, які з перших днів подій на Сході України стали на захист рідної землі.

– Щиро вітаю з одним з найбільших свят – Покрови Пресвятої Богородиці. Здавна Богородиця є для українців покровительницею і захисницею. Тож саме в ці нелегкі для нашої держави часи бажаю, аби і надалі Україна лишалася під її надійною охороною та покровом. День захисника України – знакове свято, особливо сьогодні, коли східні кордони – в небезпеці, коли тисячі наших бійців в ці хвилини потребують нашої підтримки і молитви. І захисники України сьогодні – це не лише чоловіки, це і відважні жінки, які воюють на кордонах країни з ворогом. Будьмо їм вдячні, нашим захисникам! Всім тим, хто захищає цілісність України на кордонах, хто відстоює інтереси України в державних справах, хто виховує нашу молодь в кращих традиціях патріотизму та розбудовує нашу державу в цей нелегкий час, – відзначив Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x