Протягом року черкаські правоохоронці викрили 40 корупційних правопорушень

Протягом року черкаські правоохоронці викрили 40 корупційних правопорушень

У Прокуратурі Черкаської області підбили підсумки роботи за 9 місяців 2016 року. Розставляючи пріоритети у прокурорській роботі, прокурор області Сергій Овчаренко зазначив, що правоохоронними органами викрито 40 корупційних кримінальних правопорушень, за результатами розслідування яких до суду з обвинувальними актами скеровано 34 кримінальних провадження про корупційні діяння стосовно 39 осіб. Крім того, упродовж 9 місяців поточного року складено та скеровано до суду 62 протоколи про корупційні правопорушення, з них: 44 – органами прокуратури Черкаської області (71%), 8 – органами Служби безпеки (15%), 6 – органами Національної поліції області. Про це „Нова Доба” дізналася в Прокуратурі Черкаської області.

За результатами судового розгляду протоколів до адміністративної відповідальності притягнуто 43 особи, з них за ініціативи органів прокуратури – 36 (84 %), СБУ – 6 (14%).

Слідчими прокуратури області розслідувалося 352 провадження, досудове розслідування закінчено у 237 провадженнях (67,3 %), в тому числі до суду скеровано з обвинувальними актами 31 провадження.

У вказаних провадженнях до кримінальної відповідальності притягнуто суддю, 25 працівників поліції, 4 – фіскальної служби, 2 – пенітенціарної системи.

Завершено досудове розслідування у 3 кримінальних провадженнях про злочини, вчинені під час подій Революції Гідності.

З метою захисту інтересів громадян та держави органами прокуратури вжито низку заходів представницького характеру. Судами задоволено 220 позовів прокурорів на загальну суму понад 41 млн. грн. Забезпечено виконання судових рішень за позовами прокурорів на суму 25 млн. грн., відсоток реального виконання становить 57%, що є вищим загальнодержавного (45,6%).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x