Апеляційний суд реабілітував героїв Холодного Яру

Апеляційний суд реабілітував героїв Холодного Яру

Сьогодні Апеляційний суд Київської області своїм рішенням офіційно реабілітував Героїв Холодного Яру: Іларіона Завгороднього, Мефодія Голика, Деонісія Гупала, Тимофія Компанійця, Олексія Добровольського, Василя Ткаченко, Юрія Дробатковського, Костянтина Здобуду, Григорія Яковенка, Івана Ляшенка та Леоніда Мушкета. Про це «Нова Доба» дізналася на офіційній сторінці керівника ВО «Свобода» в Черкаській області Юрія Ботнара.

– Це маленька, але історична перемога всієї української патріотичної громади, Історичного клубу \”Холодний Яр\”, зокрема його президента Roman Koval, Українського інституту національної пам\’яті та Черкаської обласної ради, за зверненням якої, власне, зрушився процес офіційної реабілітації. Вітаю фракцію \”Свободи\”, яка й ініцювала ухвалення радою історично справедливого рішення. Наразі для усіх нас на черзі питання щодо реабілітації усіх Героїв Холодного Яру та їх офіційне визнання і відзначення, як борців за Волю України.

Історична довідка: 2 лютого 1923 року холодноярців, які боролися за незалежність України та проти радянської окупації, засудили до розстрілу. 9 лютого 1923 року о 8:30 у Лук’янівській в’язниці м. Києва засуджені підняли повстання, захопили 14 рушниць із набоями та іншу зброю. Майже чотири години серед Києва точився бій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x