На Драбівщині затримали вандала, який обкрадав могили

На Драбівщині затримали вандала, який обкрадав могили

Правоохоронці затримали вандала, який обікрав могили на чотирьох кладовищах Драбівського району. Ним виявився 28-річний житель Золотоніського району, який пішов на злочин заради наживи. Своїми діями зловмисник наніс збитків на суму близько 10 000 гривень. Слідчі кваліфікують його дії за статтею 297 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася в секторі комунікації в Черкаській області.

До чергової частини Драбівського відділення поліції надійшло десять повідомлень від жителів трьох сіл району, про те, що на чотирьох місцевих кладовищах пошкоджені могили їх родичів та викрадені огорожі з нержавіючої сталі.

В ході проведення опитування можливих свідків, правоохоронці дізналися, що на всіх кладовищах вони бачили одного й того ж чоловіка, який серед білого дня, ходив по території, потім виносив металеві частини огорожі, грузив в машину та їхав в невідомому напрямку. Також поліцейські дізналися, що цей чоловік їздив цією ж автівкою по селах Золотоніського та Драбівського районів та скуповував у місцевих селян металобрухт. За описом було встановлено підозрювану особу. Ним виявився 28-річний житель Золотоніського району, якого правоохоронці застали за місцем проживання і запросили до поліції для дачі показів. Розуміючи, що його викрито, зізнався у вчиненому. Розповів, що не працює і на орендованій машині збирає непотрібний селянам метал. Також він збирає зламані огорожі на кладовищенських смітниках. Потім все здає в Золотоноші на маталобрухт. Пояснити навіщо він вкрав металеві предмети з могил, не зміг.

За даними фактами слідчим відділенням Драбівського відділення поліції відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 2 статті 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років, або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x