Геннадій Бобов допоміг дитячому садку в Корсуні-Шевченківському

Геннадій Бобов допоміг дитячому садку в Корсуні-Шевченківському

Дошкільний навчальний заклад «Зірочка» №5 знаходиться в центрі міста Корсунь-Шевченківський у мальовничому, тихому та затишному куточку, що розміщений подалі від шуму й гаміру доріг із інтенсивним рухом транспорту. Цього року він святкує 40-річчя з дня відкриття. За роки своєї діяльності заклад дав старт у життя не одному поколінню маленьких корсунців.

Двоповерхове приміщення, ошатне та по-домашньому затишне, щодня відкриває двері для своїх вихованців. На сьогодні в садочку налічується 160 дітей дошкільного віку, а це 8 вікових груп. Заклад має естетично обладнану музично-спортивну залу, окрему їдальню, кімнату для занять з ізодіяльності. Кожна групова кімната в дошкільному закладі – це комфорт і затишок, чарівний світ іграшки й наповнена навчальна база, де малюки можуть вибрати собі заняття до вподоби. Усі приміщення, де перебувають діти, відрізняються оригінальністю оздоблення та неповторністю дизайну всього інтер’єру. Для прогулянок дітей кожної вікової групи облаштовані окремі ігрові майданчики з тіньовими навісами, пісочницями. Вони прикрашені скульптурами казкових персонажів, розмежовані між собою зеленими насадженнями і квітниками. А варто лише подивитися навкруги – всюди надзвичайно мальовничі пейзажі.

Усі працівники «Зірочки», а це 38 осіб, – по-справжньому віддані своїй справі люди, сумлінні, працьовиті, відповідальні, творчі натури. Навчально-виховний процес забезпечують 18 кваліфікованих педагогів. Батькам і дітям надають необхідну допомогу та консультації практичний психолог і вчитель-логопед. Старші дошкільнята на заняттях гуртка мають змогу вивчати англійську мову. Очолює ДНЗ досвідчений завідувач, відмінник освіти України Тетяна Степанівна Баб’як.

У «Зірочці» протягом останніх років зроблено дуже багато: проведено якісний ремонт приміщень; замінено вікна та двері на сучасні енергозберігаючі; облаштовано індивідуальну котельню на твердому паливі; упорядковано територію тощо. Про це потурбувалися міська влада і батьки-благодійники. Але дуже важливим для розвитку дитини та формування її як особистості завжди залишається створення розвивального середовища в кожній із вікових груп, а це потребує чималих матеріальних затрат, які непосильні для будь-якого навчального закладу. Весь колектив ДНЗ «Зірочка» та батьки доклали багато зусиль для того, щоб створити таке середовище в закладі, дати дітям усе не лише необхідне, а найкраще, щоб зробити перебування малюків в установі і корисним, і цікавим, і комфортним.

Та розвивальне середовище не обмежується самими лише іграшками, книжками. Це ще й матеріали та обладнання для пошуково-дослідницької діяльності і спостережень, матеріали для художньо-естетичного розвитку, якісне обладнання для фізичного розвитку дітей, технічні засоби. Адже наш час вимагає сучасних технічних засобів, справжніх помічників у забезпеченні повноцінного виховання й розвитку малюків. Діти мають слухати різноманітні музичні твори, бачити й чути звучання музичних інструментів, відчувати красу танцю, доторкнутися душею до справжнього мистецтва. А обладнання нашої музичної зали, на жаль, не могло цього забезпечити.

Зі своєю проблемою щодо придбання для музичної зали сучасного ноутбука, який би допоміг набагато ефективніше проводити заняття й ширше розкрити світ прекрасного для наших малят, ми звернулися до нашого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова, адже знаємо його як доброчинця, котрий постійно приділяє увагу діяльності шкіл та позашкілля. Ми ні на хвильку не сумнівалися, що нам допоможуть. Адже Геннадій Борисович відомий на Черкащині своїми довгостроковими програмами допомоги школам, дитячим садкам, закладам охорони здоров’я і вже не вперше підтримував наш заклад. Зокрема, раніше він подарував нашим вихованцям прекрасний сучасний плазмовий телевізор, завдяки якому вони нині мають змогу переглядати розвиваючі та навчальні телепередачі.

І от радісна подія як для малечі, так і для вихователів – народний обранець швидко відреагував на наше звернення, і тепер маємо ноутбук для своєї музичної зали. Щиро дякуємо депутату за небайдужість до проблем маленьких корсунців, за постійну турботу про них, за радість, подаровану дітям. Бажаємо Вам, Геннадію Борисовичу, всіляких гараздів та успіхів у праці на благо рідної України! Нехай Ваші добрі справи повернуться до Вас сторицею і гідно будуть оцінені людьми.

Олена Петрівна Трофімова, музичний керівник ДНЗ «Зірочка» №5 м. Корсунь-Шевченківський[right][/right]

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x