Фахівців центрів соціальних служб в області навчали роботі з АТОвцями

Фахівців центрів соціальних служб в області навчали роботі з АТОвцями

Днями в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбувся семінар-тренінг для працівників міських та районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді по роботі з учасниками АТО та членами їх родин.
У рамках семінару були обговорені законодавчі основи, проблемні питання надання соціальних послуг учасникам АТО та членам їх сімей, роль громади у здійсненні соціальної підтримки, залучення недержавного сектору до роботи з сім’ями, основи оцінки потреб дитини, форми та методи групової соціальної роботи з сім’ями учасників АТО та ін.

Тренери обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели спеціалізовані тренінги, під час яких слухачі семінару ознайомились із типовими реакціями військового на бойовий травматичний стрес, методами подолання стресу у період адаптації після повернення з АТО, психологічними особливостями консультування учасників бойових дій, стратегіями послаблення стресу, психологічною підготовкою сімей учасників АТО до повернення членів їх родин із зони АТО, дитячими реакціями та переживаннями, методами консультування дітей, що пережили психологічну травму та ін.

На тренінг був запрошений керівник Регіонального психологічного кризового центру Ігор Озерянський, який дав практичні навички технік «швидкого засинання та відновлення», що неодмінно стане черговою складовою професійної допомоги учасникам АТО.
Отримані на семінарі знання сприятимуть ефективному виконанню загальнодержавних соціальних програм шляхом проведення соціальної роботи з сім’ями учасників АТО, забезпеченню їх соціального супроводу та патронажу, соціальної профілактики і реабілітації, соціальної та психологічної адаптації.

За інформацією Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x