На хуторі Вдовичине вшанували загиблих земляків

На хуторі Вдовичине вшанували загиблих земляків

Щороку 19 жовтня, у день роковин жахливої трагедії, що сталася в 1943 році на хуторі Вдовичине, приходять з букетами квітів до могил люди, щоб вклонитися, схилити голови перед розстріляними, закатованими земляками, рідними та близькими людьми.

Цього сумного дня на мітинг-реквієм біля Обеліска Скорботи та могили 26 перезахоронених жертв трагедії на хуторі Вдовичиному зібралися громадськість району, керівники районної та місцевої влади, підростаюче покоління Чигиринщини щоб вшанувати пам’ять усіх загиблих. Заступник голови районної ради Валерій Невгоденко у своєму зверненні до учасників мітингу зауважив, що пам\’ять про цю трагедію періоду Другої світової війни не повинна згаснути, а ми маємо робити все, щоб наші нащадки завжди вшановували тих, хто загинув у роки найстрашнішої війни ХХ століття. Також побажав усім присутнім міцного здоров’я, довгого віку, родинного добробуту та мирного неба над головою. Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

На хуторі Вдовичине вшанували загиблих земляків

Зі словами поваги до пам’яті про всіх загиблих у боях воїнів та безвинно убієнних представників мирного населення звернулися до присутніх і сільський голова села Іванівка Володимр Кузьмишин та школярі Вершацької ЗОШ та Матвіївського НВК. Усі учасники заходу скорботною «хвилиною мовчання» вшанували пам’ять страчених та полеглих у роки Другої світової війни. По закінченню мітингу, біля пам’ятної криниці на території однієї із садиб хутора Дяківка, де загинули 26 його мирних жителів, місцевий священик отець Павло відправив панахиду по убієнних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x