Професора УДПУ обрано дійсним членом НАПН України

Професора УДПУ обрано дійсним членом НАПН України

Завідувача кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України Михайла Мартинюка обрано дійсним членом (академіком) Національної академії педагогічних наук України Відділення загальної середньої освіти. Ректорат, професорсько-викладацький склад та профком університету щиро вітає Михайла Тадейовича, трудовий шлях якого нерозривно пов\’язаний із вишем. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

Мартинюк М.Т. є автором понад 200 наукових праць. Працює над розробкою проблем методики викладання фізики та астрономії в загальноосвітній школі і вищих педагогічних закладах, є автором 5 монографій та співавтором 12 підручників з фізики та астрономії для учнів загальноосвітньої школи.
Михайло Тадейович брав участь у підготовці матеріалів до Національної програми «Освіта: Україна ХХІ століття», є одним із розробників Державного стандарту базової і повної середньої освіти (освітня галузь «Природознавство, фізика», 2004 р.), співавтором попередніх та нині діючих в Україні навчальних програм з фізики та астрономії для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Під керівництвом професора відбулося становлення фізико-математичного факультету; з його ініціативи та під його науковим керівництвом на факультеті створено навчально-методичний центр «Планетарій».

Михайло Тадейович створив та продовжує здійснювати наукове керівництво науково-дослідною лабораторією «Проблеми дидактики фізики в основній школі», роботу якої координує Інститут педагогіки НАПН України; є директором науково-дослідного центру подвійного підпорядкування МОН і НАПН України «Інформаційно-комунікаційні технології навчання фізики і астрономії», які працюють у складі УДПУ. Професор забезпечує роботу аспірантури з напрямку 13.00.02 – теорія і методика навчання (фізика) при Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.
За особисті досягнення в галузі педагогічної науки та практичний внесок у розвиток системи вищої освіти, розробку і впровадження в педагогічну практику нових методик навчання Мартинюк М.Т. був неодноразово нагороджений почесними відзнаками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x