У Чорнобаї Дмитра Пономаренка поздоровляли з 70-им днем народження

У Чорнобаї Дмитра Пономаренка поздоровляли з 70-им днем народження

24 жовтня 70-річний ювілей відзначив житель селища Чорнобай Дмитро Сидорович ПОНОМАРЕНКО.
У понеділок до нього завітали Чорнобаївський селищний голова Алла Мірошниченко та голова ради ветеранів селища Віталій Момот. Вони привітали ювіляра з почесною датою, побажавши довгих років життя, міцного здоров’я, успіхів у всіх починаннях та лише приємних подій у житті.
Дмитро Сидорович народився в найдорожчу серцю хлібну пору – восени, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям. І, можливо, сама природа 70 років тому вже знала, що на світ з’явився справжній хлібороб, господар поля і людина, віддана матінці-землі.

У Чорнобаї Дмитра Пономаренка поздоровляли з 70-им днем народження

Адже Дмитро Сидорович все своє трудове життя – понад 40 років з раннього ранку і до пізньої ночі − пропрацював прицепщиком, трактористом, комбайнером, механізатором у Чорнобаївському колгоспі «Родина» − в полі, на буряках, на кукурудзі, на пшениці… Він − з когорти тих, хто вирощує хліб, садить сади, плекає землю.
Завжди був сумлінним в роботі, ввічливим у стосунках з людьми, безмежно відданий своїй справі. Має багато нагород, серед яких, майже, як у відомому фільмі, − 3 транзистори, 3 телевізори, мотоцикл МТ-11. А за значні досягнення в роботі, в якій завжди був на висоті, отримав почесне звання Заслуженого працівника сільського господарства України та ордени Трудової Слави і Трудового Червоного Прапора. І вся робота, все життя – на «відмінно»: і в армії, і в Золотоніському училищі механізаторів, і в полі – якісно зорати, прокультивувати, рівненько посіяти, гарно зібрати – бо буде хліб, буде і до хліба.

У Чорнобаї Дмитра Пономаренка поздоровляли з 70-им днем народження

А де хліб, там і пісня, кажуть в народі. І дійсно, по життю аграрій іде із піснею. Дмитро Сидорович − активний учасник художньої самодіяльності, учасник селищного хору ветеранів праці. За весь час не пропустив жодної репетиції. Користується повагою колег по сцені і вони про нього відзиваються лише добрим словом.
Із коханою і люблячою дружиною Ніною Василівною разом уже 46 років. Виростили прекрасних дітей – сина Олександра і доньку Світлану. Справжньою втіхою є онучка.
Улюбленими справами ювіляра є садівництво і городництво. Розділяє захоплення чоловіка і дружина, яка в свій час працювала в кондитерському цеху і в насіннєвій лабораторії. Тому за рецептами домашніх солінь, варення, компотів і салатів приходять до Пономаренків, мабуть, з усієї округи.

Сьогодні, коли літа на зиму повернули, роки молодості згадуються зі світлим щемом, з оптимістичною ностальгією, коли жили й працювали за ініціативою серця, сповна віддаючись улюбленій справі. І найголовнішим бажанням Дмитра Пономаренка є знову жити в спокої на своїй рідній землі, діждати миру в Україні.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x